Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak przeprowadzić skuteczną rozmowę bankową w sprawie założenia własnej działalności gospodarczej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chcę dokładnie przygotować się do rozmowy z bankiem. Jak to zrobić najlepiej? Mam wszystkie niezbędne dokumenty dotyczące mojego przedsięwzięcia oraz wszystkie dowody mojej sytuacji osobistej i finansowej. Teraz najważniejsze jest, aby jak najlepiej przygotować się na termin rozmowy. Z góry dziękuję Przyszły przedsiębiorca

Re: Jak przeprowadzić skuteczną rozmowę bankową w sprawie założenia własnej działalności gospodarczej?

Napisany przez ramonciko
Masz powinien umieć przedstawić swój plan biznesowy zdecydowanie i pewnie, a także swoje własne pomysły w sposób rzeczowy i łatwy do zrozumienia. Powinieneś mieć dokładne zestawienie kosztów ogólnych i swojego zapotrzebowania kapitałowego. Warto podać tutaj realistyczne dane. Pamiętaj także o posiadaniu odpowiedniej rezerwy płynności finansowej. Bank będzie wymagał zabezpieczeń. Zanim poruszy ten punkt, powinieneś złożyć propozycję rozmówcy. Zwracaj uwagę nie tylko na rzeczywiste odsetki, ale także na wszystkie dodatkowe koszty kredytowe. Upewnij się, czy dla Ciebie wchodzą w grę publiczne wsparcia finansowe. Twoim celem powinno być uzyskanie jak najkorzystniejszego finansowania! Bardzo ważne: Robienie notatek podczas rozmowy! Pozdrawiam ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj odbyło się spotkanie w moim banku. Wszystko poszło dobrze. Teraz złożyłem wniosek o kredyt. Mój bank przygotuje teraz dla mnie ofertę na piśmie. Mam nadzieję, że tym samym zapewniona jest moja działalność gospodarcza ;-) Dziękuję serdecznie Przedsiębiorca

Napisany przez Der Makler
Skontaktuj się z własną Izbą Handlową lub Izbą Rzemieślniczą w celu uzyskania porady. Pomogą w każdej sprawie. Opracują także wspólnie koncepcję i sprawdzą opłacalność. Warto skonsultować także się ze specjalistą od podatków. Pamiętaj, że jako osoba prowadząca działalność gospodarczą, będziesz potrzebował kilku ubezpieczeń. Polecam skorzystanie z usług brokera ubezpieczeniowego, który znajdzie dla Ciebie najlepsze umowy z wszystkich dostępnych firm. Dzięki temu poniesiesz niskie koszty, a otrzymasz najlepszą możliwą ochronę. Usługa ta zazwyczaj jest bezpłatna.

Napisany przez ADMCI4
Żeby nie być całkowicie zależnym od banku, powinieneś szczególnie obserwować ich działania i zachowanie. W każdym razie powinieneś zmniejszyć zakres poręczeń. Powinieneś również upewnić się, że limit kredytu obrotowego nie jest ustawiony zbyt nisko. Staraj się minimalizować żądane zabezpieczenia. W przeciwnym razie Twoja działalność przedsiębiorcza będzie znacznie ograniczona, a dodatkowe odsetki od kolejnych kredytów nie są wykluczone. Tak było w moim przypadku... Bertram .

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata