Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Zakup wakacji i otrzymaj zwrot gotówki - Czy to możliwe?

Napisany przez Mystical
Cześć ludzie,

zarejestrowałem się tutaj na forum po tym, jak od jakiegoś czasu czytam. Po pierwsze, wielkie brawa, znalazłem tu już kilka dobrych wskazówek. Teraz mam też pytanie. Otóż słyszałem, że obecnie istnieją oferty Cashback również dla podróży wakacyjnych?! Czyli takie, gdzie po dokonaniu rezerwacji otrzymuje się określony procent ceny zakupu do wykorzystania przy kolejnej rezerwacji lub natychmiastową wypłatę. Czy ktoś widział takie oferty lub je wypróbował? Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat i czy naprawdę można zaoszczędzić pieniądze, czy ceny są po prostu podstawowo wyższe, co ostatecznie nie przynosi żadnych korzyści?

Czekam na wasze odpowiedzi!

Pozdrowienia

Napisany przez Macca
Cześć, zgadza się, takie rzeczy istnieją! Oferty cashback są obecnie dosyć popularne w wielu dziedzinach zakupów online. Często wykorzystywane są na platformach, które pośredniczą w określonych usługach lub produktach. Platformy te oferują klientowi zniżkę, która jest odejmowana od prowizji. Myślę, że jako klient można zaoszczędzić, ponieważ oferty te nie są droższe z definicji. Większość pośredników finansuje się poprzez prowizje od sprzedawcy - a nie poprzez podwyżki cen. W przeciwnym razie mieliby oni niewielkie szanse na sprzedaż. Obecnie istnieją także oferty cashback na wakacje. Sam raz skorzystałem z takiej oferty i udało mi się otrzymać zniżkę w wysokości 7% na wyjazd, co w przypadku podróży stanowi całkiem niezłą kwotę.

Napisany przez katalog49
Są różne opinie na temat ofert Ab-in-den-Urlaub-DEALS na Couponteria.de

Ale ten sklep (Unister) jest naprawdę specyficzny.

Napisany przez Mystical
Cześć ponownie,

@Macca: Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. Brzmi to nieźle. Oznacza to, że można naprawdę zaoszczędzić pieniądze na takich ofertach. U jakiego dostawcy zarezerwowałeś wtedy podróż? 7 procent przy drogiej wakacyjnej podróży to już całkiem spora suma pieniędzy. Też niedługo planuję znowu wyjazd, może naprawdę warto wypróbować taką ofertę cashback.

@Katalog49: Dziękuję za wskazówkę.

Napisany przez Macca
...wtedy (choć to wcale nie było tak dawno) zarezerwowałem wycieczkę rowerową po delcie Mekongu z biurem podróży Natürlich Reisen i skorzystałem z oferty cashbacku. Informacje na temat cashbackowych wycieczek i jak dokładnie to wszystko działa, możesz znaleźć tutaj: www.natuerlich-reisen.net/cashback-reisen

Myślę, że to powinno ostatecznie odpowiedzieć na Twoje pytanie

Napisany przez Mystical
Dziękuję Macca!

Właśnie przeglądałem trochę stronę, którą udostępniłeś, wygląda całkiem dobrze to Cashback tam. Podoba mi się również, że oferowane są dość nietypowe podróże, dla których są dostępne oferty Cashback. Podoba mi się!

Wycieczka rowerowa po delcie Mekongu :eek:
Fajna sprawa. Tak, może znajdę tam nawet swoją idealną podróż i jeszcze trochę zaoszczędzę.

Jeszcze raz dziękuję za wskazówki @Macca i Katalog49

Miłego weekendu!

Napisany przez 2Escorpio
Znam swojego znajomego, który organizuje luksusowe podróże i potem odzyskuje większość pieniędzy za pośrednictwem swojego prawnika, wymieniając wszystkie błędy / problemy.

Szczerze mówiąc, uważam to za głupie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata