Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ostrożnie z LBS.

Napisany przez BVB-Fan
Cześć,
chciałbym was ostrzec przed finansowaniem nieruchomości przez LBS. Zakupiłem dwurodzinny Dom i sfinansowałem go przez LBS. Ponieważ Dom został zbudowany w 1974 roku, pojawiły się szybko konieczne naprawy, których nie było widać przed zakupem. Chciałem więc wziąć niewielki kredyt na modernizację, co przecież podniosłoby wartość domu. Miał to być kredyt przedfinansowania w wysokości 5000 euro. Jednak został on odrzucony, ponieważ moje wyniki nie są wystarczające. A to pomimo faktu, że LBS jest wymieniona w księdze wieczystej jako wierzyciel! LBS po prostu nie może zarabiać na niewielkich kredytach, ponieważ niskie stopy procentowe przynoszą korzyści konsumentom. Nie można zarobić na takich małych kwotach kredytów. Przynajmniej nie dla LBS!

Napisany przez obelix
Najważniejsze, że wierzysz w bzdury, które piszesz.

Napisany przez Kass Finanz
LBS zachowuje się tutaj tak jak inne banki. Po zakończeniu i wypłaceniu kredytu hipotecznego trudniej jest uzyskać dodatkowe finansowanie, jeśli wartość zastawu na nieruchomość została wykorzystana w całości. Zazwyczaj kredyt buforowy z budowy społeczeństwa budowlanego jest możliwy dopiero po 2 latach posiadania nieruchomości zgodnie z księgą wieczystą.
W tej sytuacji pomocna jest prawdopodobnie jedynie mniejsza pożyczka ratalna.
Dlatego przy zakupie starych budynków ważne jest dokładne poznanie stanu nieruchomości i włączenie ewentualnych modernizacji zwiększających wartość bezpośrednio do finansowania budowlanego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@BVB Fan
Przy kwocie 5 000 EUR istnieje kilka różnych opcji uzyskania kredytu, nieprawdaż?
Jeśli chodzi o odmowę, możesz porozmawiać z działem wewnętrznym banku, który poinformuje Cię, która część twojej oceny kredytowej spowodowała odrzucenie. Czy chodzi o dochód, czy obiekt?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata