- sob cze 20, 2015 11:12 am
Cześć i dzień dobry wszystkim.
Chciałbym bardzo wkrótce kupić Dom i chciałbym tu zadać kilka pytań całkowicie niezobowiązująco.
Co do mnie.
Mam 47 lat, jestem żonaty i mam stałe zatrudnienie.
Miesięczny dochód netto średnio (ponieważ miesięcznie jest różny, w zależności od godzin) w ciągu ostatnich 6 miesięcy wynosi 2600 €.
Dwa kredyty konsumpcyjne do spłacenia w kwocie 14300 €.
Obecnie na koncie bieżącym mam 2000 € na plusie.
Brak kapitału własnego.
Brak negatywnego wpisu w rejestrze Schufa.
Teraz moje pytanie:
Czy możliwe jest obecnie sfinansowanie domu w wysokości około 120000 €?
Jak się orientuję, dochodzi do tego 10,5 % koszty dodatkowe, co oznacza, że wyszedłbym na około 12600 €, a łącznie byłoby to 132600 €.
Podwyższyłem tę kwotę trochę. Bardzo możliwe, że ostatecznie koszt wyniesie tylko 115000 € + 10,5 %.
Czy istnieją banki, które oferują finansowanie w wysokości 110 % i przejmują moje dwa kredyty?
Z góry dziękuję.
Z poważaniem
Hauskauf2015
Chciałbym bardzo wkrótce kupić Dom i chciałbym tu zadać kilka pytań całkowicie niezobowiązująco.
Co do mnie.
Mam 47 lat, jestem żonaty i mam stałe zatrudnienie.
Miesięczny dochód netto średnio (ponieważ miesięcznie jest różny, w zależności od godzin) w ciągu ostatnich 6 miesięcy wynosi 2600 €.
Dwa kredyty konsumpcyjne do spłacenia w kwocie 14300 €.
Obecnie na koncie bieżącym mam 2000 € na plusie.
Brak kapitału własnego.
Brak negatywnego wpisu w rejestrze Schufa.
Teraz moje pytanie:
Czy możliwe jest obecnie sfinansowanie domu w wysokości około 120000 €?
Jak się orientuję, dochodzi do tego 10,5 % koszty dodatkowe, co oznacza, że wyszedłbym na około 12600 €, a łącznie byłoby to 132600 €.
Podwyższyłem tę kwotę trochę. Bardzo możliwe, że ostatecznie koszt wyniesie tylko 115000 € + 10,5 %.
Czy istnieją banki, które oferują finansowanie w wysokości 110 % i przejmują moje dwa kredyty?
Z góry dziękuję.
Z poważaniem
Hauskauf2015