Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w wysokości 1000 zł w trakcie nauki?

Napisany przez aziz13
Cześć,

jestem w trakcie nauki zawodu i już szukałem informacji w internecie.
Do tej pory nie udało mi się znaleźć nikogo, kto udzieliłby mi kredytu w wysokości 1000 euro w trakcie nauki zawodu.
Zarabiam również niewiele, jestem w trzecim roku szkolenia.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Z góry dziękuję.

Z poważaniem

Napisany przez Suxxess
Do czego potrzebujesz pieniędzy? Istnieje możliwość uzyskania kredytu pracodawcy.
Dla banków pytanie brzmi, jak łatwo odzyskają swoje pieniądze, zakładając, że nie zostaniesz zatrudniony i zostaniesz bez pracy.

W takim przypadku bank praktycznie nic nie może zająć, ponieważ znajdujesz się poniżej progu egzekucyjnego. Więc wygląda na to, że źle, albo kredyt prywatny, ale i tutaj powinieneś mieć zabezpieczenie. Dlaczego nie pożyczysz pieniędzy od swoich rodziców?

Napisany przez 6Bankkaufmann
To ma swój sens, że w trakcie nauki nie przyznaje się kredytów. Nie mogę się powstrzymać i mam nadzieję, że 1000 EUR nie są przeznaczone na iPhonea 6 (co jest chyba przypadkiem wielu uczniów), gdy rodzice sponsorują.

Auxmoney, o ile mi wiadomo, nie udziela pożyczek, ale robi to bank, który stoi za nimi. (Myślę, że to jest bank SWK) I tutaj również działa to podobnie jak w przypadku zwykłego banku. W przypadku umowy o praktyki zawarcie umowy kredytowej może być trudne albo niemożliwe.

Napisany przez Narrator
To będzie naprawdę trudne... Będzie łatwiej i tańsze, jeśli po prostu poprosisz swoich krewnych o pomoc....

Napisany przez guest
Wiki: https://de.wikipedia.org/wiki/Peer-t...in_Deutschland

(w przeciwieństwie do mischallek, to nie jest link, na którym coś zarabiam, jeśli ktoś na niego kliknie / coś kupi)

Napisany przez katalog49
Zalety auxmoney: tańsze niż w banku, szybka realizacja, miła obsługa, bez uciążliwej biurokracji, anonimowe i darmowe zapytanie kredytowe, nawet przy niskiej zdolności kredytowej nie ma problemu, wysokie oprocentowanie dla inwestorów.

Ależ tak! Warto również zająć się krytycznymi punktami. Podawanie tylko zalet i pomijanie wad oraz ryzyka wygląda podejrzanie. Bardzo przypomina reklamę!

https://www.testberichte.de/r/produkt...-138097-1.html

Napisany przez Matthew Pryor
To nie tylko wygląda jak reklama, to jest reklama. Można to rozpoznać po dodatku afid w linku. Mischallek jest przypisany przez ten dodatek jako doradca i otrzymuje wynagrodzenie od dostawcy, gdy wygenerowane zostanie zawarcie umowy za pośrednictwem tego linku.

Napisany przez katalog49
Dziękuję za informację! Człowiek nigdy się nie przestaje uczyć.

Napisany przez lolania
Dla banków stanowisz duże ryzyko podczas nauki zawodu bankowego, banki nie udzielają ci pożyczek, ponieważ chcą dobrze na ciebie zarobić, więc płacisz więcej niż dostajesz. A ty nie jesteś idealnym klientem kredytowym z ustabilizowanym dochodem, stałą pracą i kontem oszczędnościowym lub własnością, dlatego żaden bank ci nie udzieli kredytu. Jak zauważyłeś, każdy uczciwy dostawca będzie chciał się zabezpieczyć i wymagać określonych danych od ciebie. Oferty kredytów bez sprawdzania w BIK itp. często są oszustwem, o czym można dużo przeczytać w internecie. Dostawców usług finansowych znajdziesz na stronie Kleinkredite.net, ale tam także zostaniesz dokładnie zbadany. Znajdziesz tam również poradnik na ten temat, co może być przydatne, jeśli chcesz zdobyć więcej informacji. Ale na twoim miejscu po prostu bym odpuścił i porozmawiał z rodzicami, wyjaśnij im, na co potrzebujesz pieniędzy, że chciałbyś traktować to jak kredyt z umową i odsetkami, tylko że to oni ci dają pieniądze, a ty im je zwrócisz. Albo się zgodzą, albo powiedzą jasno, jakie są zasady, co moim zdaniem jest najlepszym podejściem, jeśli masz problemy finansowe - idź po pomoc do rodziców, ostatecznie właśnie po to są! Jako dodatkowa wskazówka - nie żyj ponad swoje możliwości, lepiej naucz się tego teraz niż później tonąć w długach!

Stypendium szkoleniowe to dochód z pracy.
Typowo jednak stypendium szkoleniowe jest tak niskie, że nie przekracza kwoty wolnej od zajęcia.
Ponadto w zasadzie sensowne jest, aby praktykant z reguły nie otrzymywał kredytu.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Wynagrodzenie za naukę to dochód z pracy.
Typowo wynagrodzenie za naukę jest jednak na tyle niskie, że nie przekracza kwoty wolnej od zajęcia.
Ponadto jest sensowne, że jako praktykant zazwyczaj nie otrzymujemy kredytu.

Dokładnie!
Na przykład, możliwe, że moja (teraz zakończona) kariera zadłużenia zostałaby mi oszczędzona, gdyby bank po osiągnięciu salda 0 po prostu przestał mi wypłacać pieniądze. Niestety, dopiero przy zadłużeniu 4000 marek niemieckich bank poprosił mnie o rozmowę (przy wynagrodzeniu za naukę netto 600 marek niemieckich).......

Napisany przez kreditefinden
Cześć,

możesz spróbować na platformach P2P, takich jak Smava, Auxmoney i Lendico. Być może uda ci się tam znaleźć kogoś, kto pożyczy ci pieniądze.

Pozdrowienia, Niko

https://kreditefinden.com

Napisany przez Suxxess

Poprawne!
Na przykład, moja kariera zadłużenia (która teraz jest już zakończona) mogłaby być mi oszczędzona, gdyby bank nie wypłacił mi nic więcej przy saldzie równej zero.

Dlaczego bank miałby być winny, gdy ktoś się zadłuża? W końcu długi robi się samemu... wątpię, że ktoś stoi za tobą i zmusza do kupowania określonych rzeczy albo prowadzenia życia na wyższym poziomie, niż jest się w stanie sobie pozwolić.

Napisany przez Andy34

Cześć,
jestem w trakcie nauki zawodu i już przeszukałem internet.
Jak dotąd nie znalazłem nikogo, kto udzieliłby mi 1000 euro kredytu w trakcie nauki.
Nie zarabiam też zbyt dobrze, jestem w trzecim roku nauki.
Będę wdzięczny za wiele informacji.
Z góry dziękuję
z pozdrowieniami

Hej, nie pytaj w bankach, powinieneś to dobrze przemyśleć.
Istnieje kilku dostawców udzielających pożyczek prywatnych, zobacz tutaj, ale wszystko to powinno być dobrze przemyślane.
Jesteś jeszcze bardzo młody i nie powinieneś obciążać swoich finansów teraz wpisem do Schufa.
Nie chcę mówić, że nie byś mógł tego spłacić, ale jeśli nie zrobisz tego, będziesz mieć problem i wymieniony wpis w Schufa.

Lepiej bądź mądry i odpuść, banki nie udzielałyby ci kredytu bez powodu,
jeśli już masz długi i chcesz je spłacić, pamiętaj, że nie spłaca się długów, zaciągając kolejne długi,
możesz spłacić tylko to, co masz! To powinieneś wiedzieć i zrozumieć, w przeciwnym razie szybko stracisz sens pieniędzy.
Co powiesz na to, jeśli wyjaśnisz do czego potrzebujesz pieniędzy, wtedy łatwiej byłoby ci doradzić, jak poradzić sobie z problemem!

Nie jest dobrze udzielać kredytów uczniom. Czy to nie zatruwa myślenie już na samym początku życia zawodowego?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata