Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie samochodu? czy...

Napisany przez Konrad4
.... na przykład odpowiedzialność cywilna?

Nasza córka nas odwiedziła i zaparkowała swoje auto na podjeździe przed garażem. Byłem w ogrodzie - nie zauważyłem wizyty i otworzyłem elektryczne wrota garażowe.
Bum!!!

Pytanie, która polisa musi zapłacić?

Re: ubezpieczenie samochodu? czy...

Napisany przez katalog49
Kiedyś, wiele lat temu, zdarzył się przypadek, w którym ktoś odkurzał samochód w garażu u przyjaciela i wyciągnął wtyczkę zamrażarki, aby mieć prąd do odkurzacza. Historia mogłaby się skończyć, gdyby po wyczyszczeniu samochodu ponownie włożył wtyczkę. Ale właśnie tego zapomniał - i zgłosił szkodę w swoim ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej. Jednak firma ubezpieczeniowa skierowała go do swojego ubezpieczyciela OC, który z kolei skierował go z powrotem do firmy ubezpieczeniowej OC.

Cała sprawa trafiła do komisji paritetowej - jest to komisja ubezpieczycieli, która ostatecznie decyduje, kto musi zapłacić - i tam postanowiono, że był to szkoda OC. Zobaczono związek z eksploatacją samochodu.

Jeśli więc otworzyłeś bramę garażową, aby wyjechać swoim samochodem, jest bardzo prawdopodobne, że samo otwarcie bramy było czynnością związaną z eksploatacją samochodu.

Ale jeśli otworzyłeś bramę garażową, bo chciałeś coś przynieść z ogrodu do garażu, to na pewno jest to szkoda OC.

No więc teraz wybierz sobie coś z tego :-))))

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata