Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Anulować pożyczkę forward

Napisany przez matti85
Czy możliwe jest cofnięcie pożyczki hipotecznej w kwocie 33 000 € z 2017 roku, czy trzeba zapłacić bankowi utracone odsetki?

Tłem jest to, że wolałibyśmy zaciągnąć pożyczkę bez zabezpieczenia na tę sumę, aby mieć wolny księgozbiór.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy istnieje jeszcze 14-dniowy okres na odstąpienie od umowy? Jeśli nie, to oznacza, że podpisałeś umowę i nie możesz po prostu wycofać się z niej. Te koszty przewyższają znacznie koszty kredytu gotówkowego bez wpisu do księgi wieczystej. Dlaczego nie chcesz zabezpieczyć EUR 33 000 hipoteką? Zamknij oczy i działaj, moim zdaniem nie ma Planu B.

Napisany przez matti85
Wolna księga wieczysta ma wiele zalet - kredyt został zabezpieczony już w zeszłym roku. W międzyczasie moi rodzice podarowali mi mieszkanie, mieszkam tam i płacę raty. Dokonaliśmy tylko zmiany w posiadaniu.

Napisany przez matti85
Zauważyłem jeszcze coś wczoraj. Zarówno bieżący kredyt, jak i kredyt Forward zostały wzięte w tej samej banku. Do 2017 roku będziemy mogli skorzystać z możliwości dokonania 3 dodatkowych spłat w wysokości 5.000 € każda. Byłoby to możliwe do zrealizowania. Co się wtedy stanie? Pozostały dług nie wynosiłby już 33.000 €, ale około 20.000 €. Czy kredyt Forward zmieni się automatycznie? Czy nadal muszę wziąć 33.000 €?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak jak jest napisane w umowie pożyczki, czyli EUR 33 000 zostanie pobrane. Resztę otrzymasz następnie na swoje konto.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata