- czw lip 23, 2015 4:42 pm
Cześć wszystkim. Jestem jednym z wielu, którzy chcą zbudować. Na razie staram się uregulować finansowanie, jestem na początku tego procesu.
Grunt będzie finansowany własnymi środkami, w przyszłym tygodniu odbędzie się spotkanie z notariuszem.
Koszty budowy oszacowano na 300 000 euro.
Wkład własny wynosi od 150 000 do 170 000 euro.
W związku z tym potrzebna będzie pożyczka w wysokości od 150 000 do 130 000 euro.
Do tego dojdą jeszcze 2 umowy budowlane, z których jedna jest już gotowa do wypłaty.
Łączne dochody netto wynoszą około 3500 euro.
Jakie kroki polecacie mi podjąć w tej sytuacji?
Chcielibyśmy spłacać około 800 euro miesięcznie. Musi być możliwość dokonywania dodatkowych spłat!
Planujemy związać się na 10 lub 15 lat. Czy to prawda, że jeśli wybierzemy związek na 15 lat, to będzie on obowiązywał tylko przez 10 lat i będziemy musieli ponownie negocjować warunki po tym czasie?
Jestem ciekaw Waszych sugestii, jak powinniśmy najlepiej postępować.
Grunt będzie finansowany własnymi środkami, w przyszłym tygodniu odbędzie się spotkanie z notariuszem.
Koszty budowy oszacowano na 300 000 euro.
Wkład własny wynosi od 150 000 do 170 000 euro.
W związku z tym potrzebna będzie pożyczka w wysokości od 150 000 do 130 000 euro.
Do tego dojdą jeszcze 2 umowy budowlane, z których jedna jest już gotowa do wypłaty.
Łączne dochody netto wynoszą około 3500 euro.
Jakie kroki polecacie mi podjąć w tej sytuacji?
Chcielibyśmy spłacać około 800 euro miesięcznie. Musi być możliwość dokonywania dodatkowych spłat!
Planujemy związać się na 10 lub 15 lat. Czy to prawda, że jeśli wybierzemy związek na 15 lat, to będzie on obowiązywał tylko przez 10 lat i będziemy musieli ponownie negocjować warunki po tym czasie?
Jestem ciekaw Waszych sugestii, jak powinniśmy najlepiej postępować.