Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie domu możliwe przy istniejącym kredycie.

Napisany przez KoKo
Cześć,

Chciałbym zapytać ekspertów tutaj na forum o szansę na uzyskanie kredytu przy następujących danych:

Ja, 32-letni żołnierz zawodowy (przynależność do wyższej grupy płacowej) z dochodem netto w wysokości 2635,- + dodatkowe dodatki takie jak dodatek za rozłąkę i dodatek lotniczy (łącznie około 3300,-), moja dziewczyna z dochodem netto w wysokości 1000,-
Łącznie: około 4300,-

Mamy obydwoje umowy oszczędnościowe na budowę (Ona 10.000 / Ja 40.000), które jednak jeszcze nie są gotowe do wypłaty. Mam również kredyt w większej kwocie (43.000,-), który jeszcze przez kilka lat będzie spłacany. Aktualnie spłacam go miesięcznie 600,- aby jak najszybciej go spłacić.

Dom kosztuje 245.000,- bez prowizji, zbudowany w 1997 roku na działce o powierzchni około 900 m2 z powierzchnią mieszkalną 165 m2. Ogrzewanie zostało zainstalowane w 2009 roku. Dom jest w doskonałym stanie i regularnie był modernizowany. Kuchnia marki ALNO również jest wliczona w cenę zakupu.

Chciałbym się dowiedzieć, jaka jest opinia ekspertów na temat finansowania tej nieruchomości i czy w ogóle jest to możliwe przy podanych wyżej wartościach....

245.000,- finansowane przy ewentualnej konsolidacji 43.000 lub jak najlepiej podejść do takiej sytuacji?!?

Z góry dziękuję.....

Napisany przez NaTwoim13
Cześć KoKo,
jakie saldo jest dostępne na koncie BSV? Czy oboje są w tej samej kasie oszczędnościowej?
Jaka jest stopa procentowa przy prywatnym pożyczce? Jaka jest obecna pozostała kwota do spłaty?
Z jakiego regionu pochodzisz?

Napisany przez KoKo
Cześć Panie Buhmann,

40000 zostało zainwestowane w Schwäbisch-Hall i jest obciążone kwotą około 4000,-. 10000 zostało zainwestowane w Wüstenrot i będzie możliwe do przydzielenia w przyszłym roku, styczniu 2016.
Aktualnie prywatny kredyt wynosi około 43000,- i jest oprocentowany na poziomie 5,4%.
Jesteśmy z Dolnej Saksonii / - Powiat Leer

Napisany przez Kass Finanz
Finansowanie będzie z pewnością możliwe. Jednakże do ceny zakupu należy doliczyć koszty poboczne, które ewentualnie mogą być pokryte umowami oszczędnościowymi. Urefinansowanie kredytu ratalnego poprzez kredyt hipoteczny może być trudne, ponieważ kredyty hipoteczne zazwyczaj pokrywają tylko cenę zakupu nieruchomości. Dla pożyczek pomostowych zazwyczaj obowiązuje maksymalna kwota 50 000 euro, przy odpowiednich warunkach. Miesięczna rata za obecną pożyczkę może być obniżona, jednak nowe kredyty w bankach hipotecznych rzadko są mile widziane. Historia kredytowa (stopień i szybkość zadłużenia) jest również analizowana i oceniana zgodnie z bonitetem.

Napisany przez MC Muffin

Mamy każdy plan oszczędnościowy (Ty 10 000 / Ja 40 000), które jednakże nie są jeszcze gotowe do przydziału.

Poczekam, cierpliwość jest cnotą.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To dobrze, że masz przewagę majątku. Twój kapitał oszczędnościowy jest nieznacznie wyższy niż obecna rata kredytowa. Na tej podstawie możesz argumentować wobec swojego partnera bankowego, że możesz spłacić raty kredytu za pomocą tego kapitału własnego. Twoje dochody w wysokości około 3,600 euro (bez dodatku za loty...) na pewno wystarczą na finansowanie. Gdzie mieszkasz?

Napisany przez matti85
@Bankkaufmann, saldo jest znacznie niższe niż kredyt. Kapitał własny około 10 000 € znajduje się powyżej wszystkiego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ja, masz rację, przeczytałem powyższą sumę oszczędności budowlanych w wysokości 40 000 EUR jako kapitał własny zbyt szybko. Tak, to zmienia oczywiście wszystko. W takim przypadku odradzałbym budowę nowego domu, jeśli ktoś ma ujemny bilans majątku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata