Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy zawsze trzeba przedstawiać wyciągi bankowe przy składaniu wniosku o finansowanie budowy?

Napisany przez Snoopi
Cześć drodzy eksperci finansowi,
chciałbym wiedzieć, czy w procesie składania wniosków o kredyt hipoteczny regularnie wymaga się dostarczenia wyciągów z konta wynagrodzeniowego. Dotychczas nikt nie chciał widzieć naszych wyciągów (wniosek w Signal Iduna).

Czy większość banków przy składaniu wniosków o kredyt hipoteczny jest zadowolona jedynie z informacji z Biura Informacji Gospodarczej (Schufa) i własnych danych wnioskodawców?

Re: Czy zawsze trzeba przedstawiać wyciągi bankowe przy składaniu wniosku o finansowanie budowy?

Napisany przez Nafets
W moich dotychczasowych wnioskach (złożonych we wszystkich różnych instytutach) zawsze musiałem przedstawić trzy ostatnie odcinki wypłaty - ale nie moje wyciągi bankowe.

Napisany przez Kass Finanz
Wniosek o wyciąg z konta nie jest typowy w przypadku finansowania budowy. Może być konieczny jedynie w przypadku wątpliwości co do zdolności kredytowej lub sprzeczności w danych.

Napisany przez Snoopi
Cześć,
Dziękuję za odpowiedzi.
Dlaczego w przypadku mniejszych kredytów ratalnych i pożyczek bez zabezpieczenia często wymaga się przedstawienia wyciągów z konta? Trochę to dla mnie sprzeczne.

Napisany przez Kass Finanz
Ponieważ w przeciwieństwie do finansowania budowlanego kredyty ratalne są niezabezpieczone i z wyciągów z konta bieżącego wynika, czy raty są spłacane terminowo, oraz czy informacje takie jak czynsz itp. są rzetelne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli bank ma wątpliwości co do wiarygodności wydatków w wniosku o kredyt, może również w dowolnym momencie poprosić o wyciągi bankowe od wnioskodawcy podczas oceny zdolności kredytowej w ramach kredytu hipotecznego.

Napisany przez Snoopi
Dziękuję za informacje. Mam nadzieję, że nie będzie powodu do żądania wyciągów bankowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata