Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Połączyć finansowanie domu i kredyt ratalny?

Napisany przez mel4
Cześć,

z powodu dla mnie nadal niewyjaśnionych powodów, mamy niemożliwą sytuację finansową.
Zbudowaliśmy nieruchomość 10 lat temu, o wartości około 350 tys. euro, pozostała kwota kredytu 208 tys. euro.
Do tego dochodzi kredyt ratalny w wysokości 72 tys. euro.
Czy ktoś wie, czy istnieje bank, który zgodziłby się uwzględnić taki wysoki kredyt ratalny w kredycie hipotecznym, aby uniknąć wyższych odsetek od tradycyjnego kredytu?
Rodzinne dochody netto wynoszą 5700 euro, mój mąż jest jedynym żywicielem, urzędnikiem, niemożliwym do zwolnienia.
Jestem teraz dość zdezorientowana i zdesperowana.
Dziękuję i pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Obecnie nie jestem ekspertem, ale kiedy kończy się okres obowiązywania oprocentowania kredytu hipotecznego?
Jeśli wartość nieruchomości rzeczywiście wynosi 350 tys. EUR, to przy kolejnym finansowaniu powinno się udać wliczyć te 72 tys. EUR, czyż nie jesteście już dość starymi (przepraszam ...) na czas spłaty ??

Napisany przez 6Bankkaufmann
@mel4, czy w ciągu ostatnich 10 lat doszło do przedłużenia oprocentowania, jeśli na przykład oryginalny kredyt został zaciągnięty na 5 lat? Chyba nie. Zazwyczaj minimalny okres wiązania oprocentowania wynosi 10 lat. Jeśli ten okres już minął, można sprawdzić, kiedy dokładnie bank zaoferuje Ci przedłużenie. Bez problemu można również uwzględnić istniejące kredyty ratalne w wysokości 72 000 EUR w aktualnej finansowaniu.

Napisany przez Kass Finanz
W zasadzie kredyty ratalne mogą być refinansowane poprzez hipotekę, jeśli aktualna wartość obciążenia nieruchomości nie przekracza 80%. Dla wartości nieruchomości w wysokości 350 000 €, byłoby to 280 000 €. refinansowanie powinno być więc możliwe. Niemniej jednak nie wszystkie instytucje kredytowe chcą zajmować drugie miejsce, jeśli pierwsze miejsce obecnie nie może zostać spłacone. Ważne jest także wykorzystanie stosunkowo dużego kredytu ratalnego, który być może został wykorzystany także do celów związanych z mieszkalnictwem. Jeśli więc można udowodnić, że część pożyczki została zainwestowana w nieruchomość, to szanse są całkiem obiecujące.

Napisany przez baufinanz-mv
Cześć,

zgadzam się z poprzednim mówcą, Kass Finanz. Ważną rolę odgrywa, o jaki rodzaj kredytu chodzi, czy na samochód, telewizor, itp., czy może był przeznaczony na finansowanie domu.
Możesz także przeczytać więcej na ten temat tutaj: https://www.baufinanz-mv.de/kredit-mi...-abloesen.html

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata