Re: Finansowanie nieruchomości zostało złożone i teraz czekamy... ale to już dość długo.
Napisany przez Kalel79 -
- czw sie 06, 2015 8:24 pm
Cześć, chcemy kupić Dom i 22.6. w naszym banku, Sparda Bank, podpisaliśmy wszystkie niezbędne dokumenty dotyczące finansowania (90 procent). Pracownik poinformował nas, że przetwarzanie zajmie trochę dłużej (wzrost stóp procentowych, okres urlopowy, itp.), ale wcześniej mówił, że mamy dobrą ocenę kredytową i w 99 procentach zakłada, że finansowanie zostanie zatwierdzone. Nie chciał jednak dać mi tego na piśmie. Ostatnio zapytałem, dlaczego nadal nie otrzymaliśmy żadnej korespondencji, czyli dlaczego umowa kredytowa nadal nie została podpisana i odesłana. Powiedziano mi, że zostanie to załatwione w ciągu najbliższych dni i otrzymamy umowę pocztą. Minęło ponad tydzień, a nadal nie otrzymaliśmy żadnego odzewu. Sprzedawca zaczyna się denerwować i nie może sobie wyobrazić, że wszystko trwa tak długo. Czy możemy nic zrobić oprócz czekania? Co teraz zrobić...? Zaczynam czuć się dziwnie, ciągle interweniując w banku...