Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Bank Kredytowa - Czy dochodzi do wypłaty

Napisany przez Axion19
Cześć,

jestem nowy tutaj na forum i witam was wszystkich

Teraz do mojego pytania: W zeszłym tygodniu złożyłem w Sigma Kreditbank w Liechtensteinie (bez pośrednika) wniosek o kredyt w wysokości 3500€ (z kompletną dokumentacją).
Dzisiaj dostałem list z umową kredytową (3x) i wytycznymi wypłaty (2x), Postident i innymi dokumentami.
Wszystko jest już wypełnione (przez bank) i muszę tylko podpisać i odesłać z Postidentem.
Jestem Niemcem, singiel, 42 lata, pracuję od kilku lat na umowie o pracę na czas nieokreślony i zarabiam około 1500€ netto miesięcznie.
Wcześniej jednak popełniłem wiele błędów (w młodości) i z powodu wysokich odsetek popadłem w prywatną upadłość. Jednak mam to już za sobą (2012). Z długami zakończonymi upadłością.

Czy bank już przeprowadził weryfikację, więc mogę oczekiwać na wypłatę, czy wszystko zostanie rozpatrzone dopiero po odesłaniu umowy?

Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam
Axion

Napisany przez 6Bankkaufmann
To jest napisane w liście, co jeszcze musisz zrobić, aby dokonać wypłaty. Na pewno już przesłałeś wynagrodzenie oraz wyciągi bankowe, prawda?

Napisany przez Axion19
Wszystko zostało złożone. Teraz muszę wysłać jeszcze dowód osobisty za pośrednictwem poczty, umowę kredytową (2x) i polecenie wypłaty (2x).
Moje pytanie brzmi, czy po przesłaniu dokumentów można być pewnym, że dojdzie do wypłaty.
Czy istnieje ryzyko, że zostanie ona odrzucona?
Jaka jest pańska opinia jako doświadczonego bankowca?

Dziękuję

W banku Sigmabank Liechtenstein nie mam zbyt dużego doświadczenia. Jednak już z sukcesem załatwiłem to dla jednej klientki ze Stuttgartu. Po otrzymaniu zgody trzeba było spełnić ich wymagania, a potem wypłata się udała.

Napisany przez Axion19
Dziękuję za szybką odpowiedź.

Napisany przez 123AC
ale 700 € odsetek to już trochę surowe...

Napisany przez 123AC
ale 700 € odsetek to już trochę dużo...

Napisany przez Daukind
Niska zdolność kredytowa ma swoją cenę.

Napisany przez 123AC
Ponadto Sigma Bank wymaga notarialnego poświadczenia oraz deklaracji cesji wypłat z pracy itp. Absolutnie zabezpieczają się dobrze.

Oczywiście, oni zabezpieczają się. Nie ma żadnej weryfikacji w Biurze Informacji Gospodarczej. Ale pod względem oprocentowania powinny istnieć również alternatywy.

Napisany przez Kass Finanz
Sigma Kreditbank obsługuje pożyczki w wysokości € 3,500,-- lub € 5,000,-- klientów, którzy z różnych powodów nie chcą udostępniać informacji do Schufa podczas sprawdzania kredytu ani rejestrować nowego kredytu w Schufa. Zazwyczaj negatywne dane w Schufa są powodem lub zbyt wysokie bieżące zobowiązania kredytowe. Jeśli warunki Sigma Kreditbank są spełnione dla tych pożyczek, takie jak staż pracy u obecnego głównego pracodawcy oraz dochód netto do opodatkowania w tym zakładzie pracy zgodnie z sytuacją rodziną / osób zobowiązanych do alimentacji, to proces wrkdot Allb cwbm prooces wnwek łąenwy wieq.ark o to okjoloogn 10 odobówiedgny aotwoenwwre cukir kiontzm9 14 ddkitk.

Napisany przez lillymaxime2004
Cześć, co dokładnie jest uwierzytelniane notarialnie w przypadku Banku Sigma i jakie dokumenty są do tego potrzebne? Czy jest prawdą, że jeśli zrobi się to za pomocą postident, to nie jest to konieczne?

Napisany przez Kass Finanz
U pracowników sektora publicznego i urzędników cesja wynagrodzenia, która również znajduje się w treści umowy pożyczki, musi być dodatkowo potwierdzona na oddzielnym formularzu i podpisana przez klienta. Następnie ten podpis musi zostać oficjalnie poświadczony. Ten proces nie ma jednak nic wspólnego z procedurą Post-Ident, gdzie jedynie następuje potwierdzenie tożsamości/prawdziwości przez operatora pocztowego.

Napisany przez lillymaxime2004
Nie pracuję w służbie publicznej. Zawsze czytam, że coś musi być potwierdzone u notariusza, ale nigdy nie jest jasne, o co dokładnie chodzi. Niestety zapomniałam dołączyć kopię mojego dowodu osobistego, czy mogę to dostarczyć później?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata