Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Nie możliwa jest obniżka spłaty kredytu!! Gdzie mogę to znaleźć?

Napisany przez vocaris
Cześć Forum,
mam kredyt hipoteczny w DB. Okres kredytowania wynosi 5 lat, oprocentowanie wynosi 1,25%, a spłata wynosi około 6,6%.
Z powodów osobistych chciałem teraz zmniejszyć spłatę do 1 lub 2%. DB poinformowało mnie teraz, że to niemożliwe i byłoby to równoznaczne z opłatą za wypowiedzenie oraz z nową umową.
Jeste zdecydowany, że podczas negocjacji było mi powiedziane, że zmiana spłaty jest możliwa.
Teraz jestem w kropce. Moje pytanie brzmi, co musi być zawarte w umowie kredytowej, abym ewentualnie miał rację. Gdzie więc powinienem szukać?
Czy istnieje możliwość ogólna zmniejszenia wysokości spłaty?

Dziękuję za Wasze wskazówki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zazwyczaj w umowie kredytowej jasno określone jest, kiedy stopa spłaty może zostać zmieniona.
Przykład: (Podczas wiązania oprocentowania stopa spłaty może być zmieniona maksymalnie dwukrotnie bez dodatkowych opłat). Coś w tym stylu.
Jednakże jest możliwe, że otrzymał Pan lepszą stopę procentową ze względu na wysoką ustaloną stopę spłaty wynoszącą 6,6%.
Co dokładnie Pan początkowo złożył w swoim wniosku? Brakuje po prostu więcej informacji albo umowy kredytowej do wglądu.

Napisany przez vocaris
Niestety, nic nie ma osobno.
Czy bank zgodziłby się to ewentualnie zrobić za opłatą?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tylko pytanie pomaga

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata