Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu / pożyczki od osoby prywatnej!

Napisany przez Luzzi
Witam was Kochanie Szukam w ten sposób kredytu / pożyczki prywatnej, bez sprawdzania w bazie danych zdolności kredytowej i takich podejrzanych opłat wstępnych jak rzekome opłaty za spłatę zadłużenia i podobne, najlepiej z państw UE. Pożądana suma kredytu: 2.000€ Pożądana wysokość raty: 80-100€ Chętnie jestem również gotów zapłacić nieco wyższe odsetki. Ale teraz przejdźmy do mnie i mojego zamiaru. Mam na imię Anne, mam 24 lata i pochodzę z Bad Salzungen. Jestem matką prawie pięcioletniej córki i jestem związana związkiem partnerskim. Obecnie pracuję na pół etatu w nieterminowej umowie o pracę w sieci drogeryjnej Rossmann. Mój partner również pracuje na pół etatu na nieterminowej umowie o pracę. Razem dysponujemy dochodem netto w wysokości 1700€, po odliczeniu czynszu, ubezpieczenia, kosztów stałych... miesięcznie pozostaje nam około 400-500€. kredyt będzie przeznaczony na zakup nowego pokoju dla naszej księżniczki, a jeśli to możliwe, na pierwsze własne auto (od którejś do którejś), ponieważ niedawno zdałam egzamin na prawo jazdy. (trochę późno, wiem). Oprócz mojej silnej chęci spłaty, uczciwości i mojego wynagrodzenia, mogę zaoferować jako zabezpieczenie prywatne ubezpieczenie emerytalne z bieżącym saldem w wysokości 2.851,00€ oraz ubezpieczenie na wypadek niewypłacalności rat (ochrona rat). W razie konieczności mógłbym ewentualnie mieć poręczyciela. Nie mogę zaoferować nic więcej. Niemniej jednak bardzo bym się cieszył i byłbym niezmiernie wdzięczny, gdyby znalazła się tutaj uczciwa i życzliwa osoba, która mogłaby mi pomóc. Z góry dziękuję i dziękuję za wysłuchanie. Serdeczne pozdrowienia z Bad Salzungen, Anne

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Luzzi, Anne, moje doświadczenie mówi, że praktycznie nie ma prywatnych inwestorów. Jeśli już, to mogą pojawić się podejrzani oszuści oczekujący opłat z góry, którzy naprawdę obiecują wszystko i tak dalej.
Na Twoim miejscu zalecałbym natychmiast sprawdzić, czy poręczyciel nie może sam wziąć kredytu.

Napisany przez sabbelschneider
@Luzzi, czy próbowałeś już porównać kredyty online, które uwzględniają również oferty prywatnych inwestorów? W przeciwieństwie do przekonań bankowca, tutaj nie powstają koszty wstępne ani nic podobnego.

@sabbelschneider, czy za tym nie stoi również jakiś bank? Na przykład za pozycją w menu wyboru kredyt prywatny. Przecież, o ile mi wiadomo, Smava Auxmoney współpracuje z bankiem SWK Bank. Jak to ma się w tym przypadku? Oficjalnie udzielanie kredytów przez osoby prywatne jest zabronione. Tak to rozumiem. Więc na pewno jest zabronione, jeśli na przykład za kredytem prywatnym stoi Fritz Müller?

Napisany przez Daukind

@Luzzi, czy próbowałeś już porównania kredytów online, które uwzględniają również oferty prywatnych inwestorów? W przeciwieństwie do zakładu bankowego, tutaj nie ma również żadnych początkowych opłat ani niczego podobnego.

Jeśli już promujesz tutaj swoją stronę internetową komercyjnie, to dodaj przynajmniej informacje o firmie w swojej sygnaturze.

Napisany przez axelwalldorf
Po prostu wyszukaj w Google i znajdziesz kilka ofert...
Jednak zawsze bądź ostrożny pod względem wiarygodności!
Pozdrowienia

Nie sądzę, że w obszarze wyszukiwania Google istnieją naprawdę uczciwe reklamy kredytów prywatnych.

Napisany przez MarcelJ
Cześć,

Pożyczki od osób prywatnych są właściwie bardzo często bardzo nieuczciwe, a pożyczki bez sprawdzania w bazie danych Schufa nie istnieją,
ludzie są zmuszani do dokonania płatności zanim dostaną pożyczkę, ale nigdy nie dostają pożyczki.

Zasada ogólna mówi, że zawsze należy unikać ofert kredytowych, gdzie wymagana jest przedpłata.
Moim zdaniem jest to absolutnie niepoważne i nie do przyjęcia!

Napisany przez Nastia
Na temat kredytu od prywatnych osób chciałbym powiedzieć, że moim zdaniem platforma https://www.kredit-markt.eu jest dość dobra. Sam kiedyś zamieściłem ogłoszenie i byłem pozytywnie zaskoczony wieloma naprawdę interesującymi ofertami. Oczywiście nie wszystko złoto, co się świeci, bo pojawiła się również jedna czy druga oferta spamu. Jednak gdy się dokładniej przyjrzymy, szybko można zobaczyć, co jest wiarygodne, a co nie.

Pomysł, jaki stoi za platformami takimi jak kredit-markt.eu, jest dobry. Ludzie znajdujący się w niemal beznadziejnej sytuacji powinni po prostu znów mieć szansę na uzyskanie kredytu na dość uczciwych warunkach. Oczywiście w takich sytuacjach należy uważać, aby nie trafić na lichwiarza. Jednak zawsze sami podpisujemy umowy. I należy oczywiście wszystko dokładnie przeczytać, zwłaszcza drobny druk...

Który bank udziela dziś kredytów osobom z negatywną historią kredytową w Schufa lub osobom bezrobotnym?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata