Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Surowce ETC

Napisany przez Jensi
Cześć,

jestem zainteresowany ETC na surowce, ponieważ śledzą one rzeczywiste ceny.
W szczególności interesują mnie pszenica lub cukier, ponieważ regularnie śledzę te ceny w życiu codziennym i zastanawiam się, czy mogę skorzystać na tej wiedzy.
Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć o ETC, jak i gdzie są one sprzedawane?
Dowiedziałem się już, że nabywamy tutaj zobowiązania i można stracić pieniądze, ponieważ nie zawsze stoi za nimi fizyczny towar.
Mam nadzieję, że zdobędę tutaj jakąś wiedzę.

Pozdrowienia

Jens

Napisany przez Cici

mam zainteresowanie ETCami surowcowymi, ponieważ śledzą one rzeczywiste kursy.

ETCs zazwyczaj podążają za kursami kontraktów terminowych na surowce, a nie za cenami spot. Może to mieć ogromne znaczenie dla rozwoju cen w dłuższym okresie, ponieważ na kontraktach terminowych mogą pojawić się straty związane z ich przewijaniem. Zanim dokonasz zakupu, powinieneś zapoznać się z zasadami działania rynków terminowych surowców.

Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat ETC, jak i gdzie można nimi handlować?

Możesz je normalnie handlować przez swoje konto maklerskie, tak samo jak akcje czy inne certyfikaty.

Napisany przez lolania
Masz możliwość handlowania u dowolnego brokera

Napisany przez Andy34
Spróbuj swoich sił na www.binary24.de, tam znajdziesz kilku brokerów, z którymi możesz spekulować.
24options wydaje się dość dobry, ale osobiście nie mam tam konta, więc nie mogę wypowiadać się z własnego doświadczenia.

Jako wskazówka: Gdy szukasz brokerów, warto korzystać z kilku różnych platform, nie pytaj tylko tutaj na forum. Zajrzyj również na różne strony doradcze, przetestuj brokera lub sprawdź opinie użytkowników w Internecie, aby stworzyć sobie obraz brokera.
Istnieje wiele stron internetowych, które pozwalają ci spojrzeć na brokera z różnych perspektyw. Mogę również podać ci link do Google: https://www.google.de/?gws_rd=ssl#q=...nd+erfahrungen

Po prostu przebrnij przez gąszcz informacji i zdobądź wiedzę, warto się tym zająć.

Napisany przez Walli
Możesz albo kupić udziały w firmie, której bezpośredni sukces zależy bezpośrednio od surowca. Na przykład, w przypadku ropy jest to Royal Dutch, itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata