Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno domu pomimo złożonego egzekucyjnego wezwania zapłaty

Napisany przez Kellerkind
Dzień dobry.
Mam problem.
Obecnie oferowany jest Dom na naszym przedmieściu za 55 000 €
Dom jest w świetnym stanie (miejscowość jest bardzo odizolowana, dlatego cena za metr kwadratowy jest bardzo niska)

Musiałem złożyć oświadczenie majątkowe ze względu na przegraną sprawę cywilną, które zostanie usunięte dopiero po zakończeniu przeciwsądowej.

Chciałbym jednak bardzo sfinansować ten Dom. Choć Schufa potrzebuje około 3 lat na regenerację

Mam miesięczny dochód w wysokości 2600€ netto, a moja żona obecnie pobiera zasiłek chorobowy w wysokości 600 €, gdy wróci do pracy będzie zarabiała 950 €

Czy jest możliwe uzyskanie finansowania, które początkowo pomoże mi w regeneracji Schufa, a następnie zostanie ponownie negocjowane.

Chciałbym pożyczyć 70 000 €.
Bez wkładu własnego, ale z zawarciem ubezpieczenia na życie i umowy oszczędnościowej budowlanej.

Z poważaniem

Kellerkind

Napisany przez Kass Finanz
W zasadzie przy negatywnych danych w Schufa niemożliwe jest uzyskanie korzystnego finansowania budowlanego.
Jednak istnieje możliwość uzyskania finansowania przy zarejestrowanej we wpisanej w Schufa egzekucji, jeśli nie złożono wniosku o upadłość konsumencką.
Niemniej jednak ta oferta nie jest korzystna pod względem oprocentowania. Z uwagi na negatywne dane, stawki procentowe są bardzo wysokie, ale przynajmniej oferują możliwość zrealizowania projektu finansowania budowlanego wraz z kosztami pobocznymi i ewentualną spłatą istniejących zobowiązań. Przy negatywnych danych można sfinansować do 30.000 € powyżej ceny zakupu.
Prosimy o kontakt, abyśmy mogli bezpłatnie i bez zobowiązań dla Państwa obliczyć odpowiednie możliwości.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@KassFinanz, niestety muszę się sprzeciwić.
Zakup nieruchomości jest możliwy nawet w przypadku złożenia prywatnego wniosku o upadłość. Jest wiele rzeczy do zrobienia. Ale generalnie nie można tego wykluczyć.
Dwa tygodnie temu sukcesywnie przerzuciłem klienta, który sam złożył wyznanie o stanie majątkowym.
W przypadku zakupu nieruchomości na własne potrzeby i dochodu dane wyglądają bardzo dobrze.

Napisany przez NaTwoim13
Niezależnie od tego, czy jest to sensowne czy nie, Bank Essen finansuje także klientów z złożonym ZW, ale z bardzo skomplikowaną procedurą składania wniosku i oceny!

Upadłość konsumencka i EV to dwie różne rzeczy. EV nie oznacza upadłości konsumenckiej.

Napisany przez NaTwoim13
Upadłość konsumencka jest oczywiście kryterium wykluczającym!

Znam różnice, a moja wiedza wskazuje, że osobiste bankructwo nie jest definitywnym kryterium wykluczającym. Tak, jak mówiła do mnie bezpośrednio menedżer sprzedaży przez telefon. Oczywiście, wymaga to gruntownej analizy, dlatego wielu pośredników finansowych nie ma na to ochoty. Trzeba włączyć rejestry dłużników, komornika, żądać wszystkich pozostałych długów odzyskiwanych, dzwonić, wysyłać korespondencję do firm windykacyjnych. Zrobię to wszystko chętnie i zawsze bez opłat wstępnych lub stałych opłat. Wynagrodzenie tylko w przypadku sukcesu. Dlatego też kilku partnerów biznesowych przekazuje mi swoich klientów pomimo negatywnej historii kredytowej. Więc powyższy przypadek - założyciel wątku na forum - jest moim zdaniem w 100% możliwy do przedstawienia i zrealizowania.

Napisany przez Kellerkind
Trochę tu się wymknęło spod kontroli.

Jestem daleki od bankructwa. Zostałem zmuszony do oddania w związku z wyrokiem, który uzyskała druga strona.
Mogę dobrze radzić sobie w swoim życiu.

Finansowanie jest łatwe do uzyskania. Proszę skontaktować się ze mną mailowo lub telefonicznie.

Napisany przez NaTwoim13
@Kellerkind

Ludzie znajdujący się w niewypłacalności mogą to jednak w niektórych przypadkach zrozumieć

Dlaczego, dlaczego, na czym polega dla banków 99,9% nie ma znaczenia, ogólnie jednak słusznie, przynajmniej jeśli chodzi o pożyczanie pieniędzy. Banki w ten sposób nie próbują dyskwalifikować ludzi, po prostu nie chcą uczestniczyć w ich inwestycjach.

Faktem jest też, że zanim dojdzie do złożenia oświadczenia majątkowego, istnieje wystarczająca liczba sposobów, aby tego uniknąć, przede wszystkim zawsze ma ono długą historię, dlatego banki oceniają tę sytuację.

Mają dla Ciebie rozwiązanie, przekażę Ci je, gdy tylko otrzymam od banku odpowiedź na Twoje uzasadnienie

Z mojej wiedzy wynika, że w przypadku prywatnego bankructwa, nawet jeśli zostało ono zakończone, nie będzie możliwe uzyskanie finansowania na budowę, dopóki wpis w Schufie będzie widoczny. Jeśli jednak istnieje jakaś możliwość, jaka jest nazwa banku? Dla wszystkich innych wpisów w Schufie istnieje rozwiązanie, chociaż nie zawsze najtańsze.

Niektórzy wpadają w prywatne bankructwo nawet z powodu 2 000 EUR. Dla mnie to niezrozumiałe. Ale czasami po prostu to robią bo tak zaproponował kolega. Bez względu na to, jak słabo wygląda rejestr dłużników. Gdy tylko istnieje czerwony wątek dla skonsolidowania długów, bank również się przygląda tej sprawie.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, zdarza się, że ktoś może zbankrutować z powodu 2000 euro, ale taka osoba najprawdopodobniej nie wpadnie na pomysł, aby nabyć własność. Musiałaby się skonsultować z kimś i jeśli zrobiłaby to w sprawie finansowania budowy, to zrobiłaby to raczej, aby pozbyć się swoich problemów/długów, a gdyby to uczyniła, nie wybrałaby się na drogę prywatnej upadłości, zwłaszcza nie dlatego, że zalecił jej to przyjaciel.
To są zdecydowanie przypadki jednostkowe, a jeśli mają Państwo na nie rozwiązania, to może tak być zasadne, jednak pytanie o sensowność pozostaje otwarte, bo aby sprostać finansowaniu budowy jako konsument, trzeba mieć już duży stopień odpowiedzialności własnej, wątpię, czy ktoś kto z powodu 2000 euro zbankrutował i to jeszcze na zalecenie przyjaciela, jest w stanie to zagwarantować.
Nie błędnie proszę zrozumieć, prywatna upadłość może być absolutnie uzasadniona, nawet konieczna, ale czy równoległe pozyskiwanie majątku jest sensowne, szczególnie w sytuacji, którą opisali Państwo z powodu 2000 euro.................???
Tak swoją drogą, w przypadku osoby zakładającej wątek, mamy zupełnie inne warunki wypadowe, zupełnie inne fakty - upadłość/egzekucja, ale również tła, które są zrozumiałe i wytłumaczalne.

Napisany przez A-S
dzień dobry,

chciałbym uzyskać poradę, informacje.

Twoje dane kontaktowe to info@hsd-schulz.de

dziękuję

Napisany przez A-S
Miałem krótki kontakt z panem Hillermannem przez e-mail
Po trzecie pytanie dostałem to: Rozumiesz, co piszę?, przy negatywnej ocenie w rejestrze dłużników i pracy na własny rachunek nic nie jest możliwe.
Czy znalazłem prawdziwego fachowca? I to on do mnie napisał!
Więc oszczędź sobie pytania!!!!!!

Panie Schulz, na pewno jest Pan zirytowany tym, że żadne banki nie oferują finansowania dla osób samozatrudnionych z negatywnym wpisem w rejestrze dłużników. Nie chodzi o to, czy jestem specjalistą. Chodzi o to, że wydaje się Panu niestety nie chcieć przyjąć do wiadomości, że krajobraz bankowy w Niemczech nie przystaje do osób samozatrudnionych z twardym negatywnym wpisem w rejestrze dłużników.

Napisany przez A-S
Twój sposób odpowiadania nie jest potrzebny.
W związku z tym nie musimy dłużej o tym pisać.

Jeśli będę udzielać takich odpowiedzi każdemu klientowi, który ma pytania dodatkowe........................

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata