Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ile nieruchomości mogę sobie pozwolić?

Napisany przez eric1978
Cześć,

jestem tutaj nowy i mam nadzieję, że eksperci będą mieli odpowiedź na następujące pytanie.

Planujemy zakup nieruchomości (jeszcze nie wybranej) do użytku własnego.

Para małżeńska (37/36), 1 dziecko (1 rok)Obszar Frankfurtu nad MenemOboje pracujący zawodowo (ograniczony etat / nauczycielka państwowa), stabilne zawodyŁączny dochód netto gospodarstwa domowego około 7 000 € miesięcznieMaksymalna rata kredytu 3 000 € miesięcznieKluczowy problem: Niski wkład własny, tylko około 100 000 €Pożądane: Pełna spłata w okresie obowiązywania okresu wiązania oprocentowania (ok. 20 lat)

Koszty dodatkowe związane z zakupem szacowane są na około 8% (podatek od nieruchomości, notariusz, wpis) (tj. brak opłat dla pośredników).

Jaki może być maksymalny koszt mieszkania lub domu? Na czym możemy się orientować? Opcją jest również pełne sfinansowanie, nawet jeśli banki oferują gorsze warunki ...

Z góry dziękuję!

Napisany przez Kass Finanz
Przy opisanych danych finansowanie budowy jest w zasadzie otwarte ku górze, ponieważ podstawowe wymagania, takie jak dochód, są bardziej niż wystarczające. Również w przypadku okresów wiązania oprocentowania i możliwości spłaty nie powinno być żadnych ograniczeń. Brakujący częściowo kapitał własny może być pewnie finansowany poprzez pożyczkę wtórnego stopnia.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć eric 1978,

cena zakupu powinna wynosić około 600 000 euro.

Napisany przez Trader60
Cześć Eric, możesz sobie pozwolić na nieruchomość za 700.000,-€, pod warunkiem dobrej i kompetentnej porady i przeprowadzenia transakcji

www.finanzoptimierer-sinnl.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata