Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Gdzie mogę znaleźć doradztwo osobiste na temat inwestycji, lokat, oszczędzania?

Napisany przez MagicMarc
Cześć ludzie,

Interesuję się od lat różnymi możliwościami inwestowania moich pieniędzy i uważam, że obecnie mam szeroki portfel inwestycyjny (od tradycyjnego konta oszczędnościowego, poprzez akcje, aż po własną nieruchomość i konta zagraniczne).

Mimo to uważam, że dopiero na początku mojej drogi z zrozumieniem świata finansów. Chciałbym zgłębić ten temat bardziej i przede wszystkim skorzystać z osobistego i niezależnego doradztwa, w ramach którego mój portfel zostanie oceniony, a ja otrzymam wskazówki dotyczące dalszych możliwości (ważne jest dla mnie to, że nie chcę słyszeć: Kup akcje XY. Sam potrafię zdecydować, które akcje są sensowne. Ważniejsze jest dla mnie, jak ogólnie powinienem postępować w moich możliwościach finansowych, gdzie powinienem stawiać naciski, gdzie może zmierzam w niebezpiecznym kierunku itp.)

Niestety nie znalazłem w internecie nic odpowiedniego na ten temat. Chciałbym uzyskać rzeczywiście niezależne porady, a w tym zakresie ani przedstawiciel Generaliego ani pracownik banku spółdzielczego tego nie zapewni. Kurs na ten temat również byłby dla mnie przydatny, niestety nie znalazłem nic w pobliskiej szkole wyższej.

Macie jakieś wskazówki?

Pozdrowienia
Marc

Re: Gdzie mogę znaleźć doradztwo osobiste na temat inwestycji, lokat, oszczędzania?

Napisany przez Cici
Istnieją niezależni doradcy finansowi, którzy pracują na zasadzie opłat honorowych i są również zrzeszeni w różnych organizacjach, np. Niemieckim Związku Doradców Finansowych. Wystarczy skontaktować się z różnymi stowarzyszeniami, aby dowiedzieć się, którzy doradcy pracują w Twojej okolicy.

Napisany przez MagicMarc
Dziękuję za odpowiedź. To właśnie to, czego szukałem!

Napisany przez Fanage
Cześć Magic Marc,
czy kiedykolwiek pomyślałeś o przeprowadzeniu tego online? Możesz po prostu skorzystać z naszych modułów na Fanage.de
Całkowicie niezależnie, z konkretnymi zaleceniami, rozwiązaniami, poradami oraz listami kontrolnymi
Fanage.de

Napisany przez MagicMarc
Więc jestem skłonny zapłacić 75 € lub więcej za indywidualne porady. Nie zapłacę jednak 75 € za przepuszczenie moich danych przez program, żeby sprawdzić, czy spełniam wszystkie wbudowane parametry...

Napisany przez Narrator
Czy istnieją rzeczywiście doradcy zupełnie niezależni w 100%? Myślę, że wszyscy są w jakiś sposób naciskani przez firmy...

Napisany przez Fanage
Tak, takie istnieją.. w 100% są niezależne, ponieważ nie ma żadnych firm za nimi stojących, nie ma także pośrednictwa ani sprzedaży danych.

Napisany przez Maercel
Zawsze uważam, że bankowy doradca jest

Napisany przez Schololo
Online można osiągnąć najlepsze wyniki, lub przynajmniej zdobyć pierwsze informacje!

Napisany przez Birgit

zawsze przy doradcy finansowym, znajduję

Tylko szkoda, że doradca finansowy to tylko sprzedawca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata