Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy dzieci ubezpieczone prywatnie mogą przystąpić do obowiązkowego ubezpieczenia zdrowotnego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć tutaj na forum. Od dłuższego czasu jestem ubezpieczony w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, ponieważ zostałem tam ubezpieczony wraz z moimi rodzicami. Moja żona jest ubezpieczona zdrowotnie na mocy prawa, ponieważ sama pracuje i jej dochód mieści się poniżej granicy. Wkrótce będziemy mieli dziecko i chciałbym wiedzieć, jak powinniśmy je ubezpieczyć. Moja żona przestanie pracować i przejdzie ze mną do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Jednakże jest to prawdopodobnie bardzo drogie, jeśli dziecko również będzie ubezpieczone w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy można je również zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego na mocy prawa. Gdy moja żona wróci do pracy, będzie tam ponownie ubezpieczona.

Re: Czy dzieci ubezpieczone prywatnie mogą przystąpić do obowiązkowego ubezpieczenia zdrowotnego?

Napisany przez uwehaensch
Czy jesteś urzędnikiem? Jeśli tak, to w którym landzie związkowym lub federalnym?

Napisany przez Peter Wolnitza
Cześć,

być może ten przegląd ponownie pomoże...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata