Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Po prostu nie udaje mi się zdobyć kredytu.

Napisany przez Alessa
Cześć drodzy członkowie forum,

mam problem, na który może ktoś tutaj udzielić mi informacji.

Wielu lat temu zaangażowałam się w biznes moich rodziców. Osobiście nigdy nie pracowałam w tej firmie, ale przejęłam pełną odpowiedzialność. Była to spółka oHG i byłam młoda i głupia i po prostu ufalam, że ta odpowiedzialność nigdy nie będzie istotna. Myliłam się, firma zbankrutowała w pewnym momencie w 1995 roku i jak to bywa, wszystko było naprawdę stracone.

Dopiero wiele lat później udało mi się złożyć wniosek o układ upadłościowy. Zakończył się on w 2012 roku uzyskaniem odpustu długu.

Zanim rozpoczęły się wszystkie zamieszanie z upadłością, pracowałam jako urzędnik. Od 2000 roku pobieram emeryturę w wysokości prawie 1.500 €.

Sama nigdy nie miałam kredytu, ale teraz pilnie potrzebuję około 3.000 € kredytu, które oczywiście będę spłacać.

Nie mam już żadnego majątku. Po tym, jak nagle stałam się biedna z powodu upadłości, wróciłam do swoich rodziców. Mogli wynająć przynajmniej Dom mieszkalny z dawnej wielkiej posiadłości, która została zlicytowana.

Tam mieszkam do dzisiaj, płacąc normalny czynsz. Po tym długim czasie zepsuły mi się sprzęty, takie jak piekarnik itp., które są już dość stare. Potrzebuję kredytu po pierwsze na ich zakup. Po drugie, zbliża się leczenie zębów, które od dłuższego czasu odkładam, i muszę również na to wyłożyć pieniądze.

Jestem członkiem Biura Informacji Gospodarczej (Schufa) i zawsze mogę sprawdzić swój wynik w Schufa. Obecnie wynosi on 96,84, co wcale nie jest złe.

Ale mam adnotację ""Odpust długu"" w moim raporcie Schufa, która wydaje się być bardzo negatywna. Według informacji od Schufa adnotacja ta zostanie prawdopodobnie usunięta w przyszłym roku, ale już mam dość wiecznego czekania.

Nie spowodowałam tamtej upadłości, ale od 20 lat jestem w roli przegranego.

Byłoby wspaniale, gdyby istniała jakaś możliwość uzyskania kredytu.

Serdeczne podziękowania za odpowiedź.
Alessa

Napisany przez brainy
Jeśli nie udało się w banku domowym, mogę spróbować z auxmoney albo smava.

Napisany przez Alessa
Dziękuję za odpowiedź. Co do mojego domowego banku, lepiej trzymać język za zębami i nic nie mówić, w przeciwnym razie mogę zapomnieć o swoim dobrym wychowaniu.

Kiedyś przez prawie 2 lata nie mogłam otworzyć konta, mimo regularnego wpływu pensji jako urzędniczka. W końcu udało mi się założyć konto w Banku Dla Wszystkich, który przyjmuje każdego. Tutaj regularnie wpływały pieniądze, najpierw moja pensja, potem emerytura. W moim wspaniałym domowym banku do dzisiaj, już trwają 20 lat, nie mogę nawet przekroczyć 10 centów debetu. Takie sprawy są natychmiast obciążane i naliczane mi opłaty. Jeśli chodzi o opłaty bankowe, moje konto może oczywiście wejść na minus....... Każdy bezrobotny jest lepiej traktowany, otrzymują oni kredyty odnawialne, co już zauważyłam.

W innym banku do dzisiaj nie mogę otworzyć konta, chociaż chętnie założyłabym drugie konto.

Skontaktowałam się już z Auxmoney i Smava, a także z Bon-Kredit, wszędzie tylko otrzymuję odmowy. To wszystko nie może być prawdą!

Oczywiście nie chcę koniecznie iść do lichwiarza, ale wygląda na to, że wkrótce nie będę miała wyboru.

Byłoby miło, gdyby ktoś miał dla mnie jeszcze jakąś radę.

Dziękuję i pozdrawiam

Alessa

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kto mówi, że pożyczkodawca akceptuje twoją pożyczkę? Bądź ostrożny. Wszystko, gdzie występują opłaty wstępne, od razu odrzuć. Niestety na rynku jest wystarczająca liczba oszustów uzyskujących opłaty wstępne.

Napisany przez Kass Finanz
Dopóki w Schufa będzie widoczna restytucja (w Państwa przypadku powinna zostać usunięta pod koniec 2015 roku), żaden bank nie udzieli kredytu.
W razie potrzeby możliwa jest opcja kredytu bez sprawdzania w Schufa, jeśli nie przekroczono granicy wieku 60 lat. Jednakże jako emeryt konieczna jest indywidualna weryfikacja.

Napisany przez MartinSchulten
Auxmoney niedawno odkryłem jako dość interesującą możliwość. Ale tam trzeba potrafić przekonać

Ale za Auxmoney stoi jednak bank. Nie znam jeszcze przypadku, żeby klient z bardzo negatywną historią kredytową w Schufa dostał finansowanie.

Napisany przez guest
Tak trudno to również brzmi: kuchenka jest zepsuta? Czy raty kredytu powinny być regularnie spłacane, około 100 euro miesięcznie? Po upływie 4 miesięcy pieniądze będą zgromadzone. Nie wiem, czy klinika stomatologiczna oferuje specjalne finansowanie na zęby, które ewentualnie wymagałoby mniejszych warunków, ani czy problemy mają czas jeszcze przez rok. - Jednak jeśli należy spłacić kwotę np. 100 euro, zadaję sobie pytanie, gdzie te 100 euro poszły w poprzednich miesiącach od 2012 roku? Te pieniądze lub nawet 20 euro / miesiąc mogłyby zostać zaoszczędzone.

Ponieważ rozwiązanie jest już wyraźnie podane w wątku wejściowym, wystarczy poczekać na rozwiązanie się problemu samoistnie.

Zmiana nowego banku będzie również możliwa bez problemu.

Jak już powiedziałem: dzisiaj praktycznie niemożliwe lub mało prawdopodobne, ale jutro bez problemu.

Powodzenia

gość

Napisany przez MartinSchulten
od lat mam ten sam problem z większością dostawców kredytów :U

Kto mówi, że uchodźca lub osoba ubiegająca się o azyl bezproblemowo otrzymuje kredyt?

Napisany przez florianmeier
Bez odpowiedniego dochodu na pewno nie będzie też zwykłego kredytu bankowego.
Ale masz rację, że wielu obywateli czuje się silnie pokrzywdzonych w porównaniu z tym, co oferowane jest osobom ubiegającym się o azyl.

Napisany przez rosenliese
Cześć najpierw. Po pierwsze, musisz sprawdzić swoje oceny w Schufa i usunąć te uwagi. To świeżo upieczony papier, ale pomaga. Następnie zalecam oszczędzanie pieniędzy na zabezpieczenia kredytowe (ubezpieczenia na życie itp.). W razie potrzeby zawsze można sięgnąć po nie. Istnieją portale internetowe oferujące pożyczki od osób prywatnych. Jednakże trzeba zachować największą ostrożność. Zanim cokolwiek podpiszesz, koniecznie nawiąż kontakt osobisty - poważne banki to robią! Nie płacisz opłaty pośrednictwa z góry ani nie podpisujesz takich umów! Również godne zaufania jest Auxmoney - należy jednak dokładnie opisać swoje zamówienie oraz odnotować, że odsetki są wysokie! Ponadto zapytania o kredyt są zapisywane w Schufa-x zatem widzi, że y zostało zapytane. Leczenie zębów można również finansować bezpośrednio w ERGO. Powodzenia - moja rada to oszczędzanie + ubezpieczenie!

Generalnie nie powinno się płacić z góry. Płacenie z góry jest nieuczciwe i należy to odrzucić.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Ale masz rację, że wielu obywateli czuje się znacznie pokrzywdzonych w porównaniu z tym, co jest oferowane osobom ubiegającym się o azyl.

Miejmy nadzieję, że ci obywatele również czują się znacznie pokrzywdzeni w porównaniu z tym, co ci ludzie już przeżyli i przeszli wraz z rodzinami (w tym dziećmi !!).....

Mój pobyt tutaj dobiega końca i wracam. Uchodźcy nie otrzymują kredytów, dostają 2 400 € premii powitalnej na osobę, którą nie muszą nawet spłacać.

Skąd pochodzi ta informacja?

To również mnie interesuje. Być może to nie jest prawda.
Ustawę o świadczeniach dla uchodźców z 1 marca wyposażono w miesięczną stawkę w wysokości 352 EUR dla ubiegających się o azyl. Ale nie sądzę, żeby ta premia powitalna była w tym przepisie.

Napisany przez Gell
Wciąż krążą plotki o „pieniądzu powitalnym” dla uchodźców.
Prawdopodobnie istnieją „grupy” lub nawet partie polityczne, które świadomie rozsiewają takie kłamstwa, aby wzbudzić antypatię wobec osób ubiegających się o azyl.
Faktem jest: nie ma takiego pieniądza powitalnego. Każdy, kto twierdzi lub rozpowszechnia coś takiego, kłamie.
Jeśli podawane są jakieś kwoty, to zazwyczaj chodzi o sumę, którą rząd wydaje na (czasami przesadnie drogie) zakwaterowanie w namiotach lub tanich hotelach, jedzenie, opiekę zdrowotną, odzież…
Ta kwota nie trafia bezpośrednio do żadnego azylanta!
Dla nich przewidziane jest KIESZONKOWE w wysokości 140 euro miesięcznie (mniej niż 5 euro dziennie).
Jeśli ktoś chce za to kupić tani smartfon (żeby móc ponownie skontaktować się z rodziną), dlaczego nie?

Wiadomo

Napisany przez guest
Żeby odpowiedzieć na beztroskie pytanie użytkownika w sposób politycznie poprawny: nikt tutaj nie rozdaje prezentów. Nikt tutaj nie udziela pożyczek, nawet jeśli nazwa forum brzmi finansowe — nie brzmi jednak „życz sobie coś forum”.

Po udzieleniu odpowiednich informacji, reagować jeszcze jak małe dziecko... cóż, każdy ma swoje.

Na koniec zdanie trochę bardziej polityczne: po prostu zrezygnować z emerytury urzędniczej (ach, której też płaci państwo) i wyemigrować do kraju, gdzie płynie mleko i miód... Nie potrafię zrozumieć, dlaczego ktoś zostaje tutaj, skoro jest tak źle?! Nikt przecież nie zmusza nikogo do zostawania tutaj...

Gość

W którym kraju dziś nadal płynie mleko i miód? Nie jest mi żaden znany.

Napisany przez Gell
Myślę tylko o Korei Północnej .....

Prawda

I teraz nie chcę już słyszeć o tej głupiej platformie.

To zależy tylko od Ciebie, na jakie strony klikasz....

Napisany przez Manfred1982
Tak, jeśli sam trafiasz na złe strony, to nie możemy nic zrobić, prawda?

Napisany przez ratgebergeld24

Za Auxmoney stoi jednak bank. Nie znam jeszcze przypadku, w którym klient zdecydowanie negatywną historią kredytową otrzymał finansowanie.

Negatywna historia w SCHUFA nie musi być powodem odrzucenia wniosku o kredyt w Auxmoney.
Nawet osoby z negatywną historią w SCHUFA mogą ubiegać się o kredyt za pośrednictwem Auxmoney. W takich przypadkach wynik punktowy w Auxmoney będzie niższy zgodnie z wcześniejszymi zadłużeniami, co z kolei wpłynie na warunki kredytu, stopę procentową oraz szansę na uzyskanie pożyczki. Kryteriami wykluczenia są twarde negatywne dane jak na przykład zaksięgowane długi, nakazy aresztu lub złożenie oświadczenia majątkowego.
Bank SWK w Auxmoney pobiera pieniądze od poszczególnych wierzycieli i wypłaca je potem kredytobiorcy.

Olaf Palm
https://ratgebergeld24.com

Napisany przez kreditefinden
Dopóki informacja o udzieleniu umorzenia długu jest widoczna w Schufa, może być trudniej dostać kredyt. Dzięki tej informacji banki wiedzą, że miałeś już kiedyś problemy ze spłatą zobowiązań.
Banki mają to gdzieś, czy był to twój błąd czy nie... Tam pracują tylko liczby...
Spróbuj na platformach P2P... Jest to bezpłatne i niezobowiązujące... Smave, Auxmoney i Lendico...
Na mojej stronie internetowej udostępniłem również darmowy poradnik kredytowy do pobrania, w którym znajdziesz ważne wskazówki dotyczące poszukiwania kredytu.

Pozdrowienia, Niko

https://kreditefinden.com

Napisany przez Erwin
Alessa - początkowo miałem zrozumienie i współczucie, ale co to za głupie, całkowicie wyssane z palca, podszywające i ksenofobiczne komentarze? One nie mają tu i nigdzie indziej miejsca. Chciałbym odpowiedzieć Ci na Twoim poziomie i uważam, że powinieneś zostać usunięty z tego forum. Mam nadzieję, że nigdy nie dostaniesz kredytu. Pewnie zawsze to inni mieli winę za Twoje nieszczęście, co? Założę się, że było zupełnie inaczej - doprowadziłeś do upadku interes rodziców - wiem to z pewnego źródła - Twoje pieniądze poszły na narkotyki, alkohol i chłopców do wynajęcia. Ojej, coś zaczynasz ogarniać? Tak samo wyssane z palca jak Twoje obrzydliwe pisanie.
Teraz zrób wszystkim przysługę i spadaj!

@Kreditefinden, tak jest. Upadłość konsumencka i zwolnienie z długu są zabronione w przypadku kredytów ratalnych. Tak samo jest w przypadku finansowania nieruchomości. Natomiast oświadczenie majątkowe to już co innego.

Napisany przez Feivel
Cześć,
mam pytanie dotyczące zrozumienia, o co dokładnie chodzi z umorzeniem długu?

Czas po upadłości. W przypadku prywatnej upadłości i umorzenia długów, nie jest możliwe uzyskanie finansowania w sektorze nieruchomości i kredytów ratalnych.
Bez tych dwóch negatywnych punktów ogólnie jest to możliwe (w przypadku złożenia oświadczenia o majątku, świadczenia przysięgłego...)

Napisany przez Feivel
Dziękuję bardzo, byłam tylko trochę zdezorientowana co do terminu.

Napisany przez motchigemba
Ze względu na moją ocenę w Schufa wynoszącą 94%, nie otrzymuję mojego kredytu dla początkujących w ramach programu ERP od KfW. Zauważyłem na Finanzcheck24, że są tam dwie banki, które udzielają kredytów bez sprawdzania w Schufa. Jako zapytanie o ofertę wpisałem 50 000 € na okres 120 miesięcy przy rocznej stopie oprocentowania wynoszącej 4,66%. Sprawdź to, to może być mała wskazówka. Pozdrowienia, Micha

Jakie to są 2 banki? Czy to znowu taka platforma, która przekierowuje dalej?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata