Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Warunki kredytu długoterminowego

Napisany przez AnKie
Kochani Użytkownicy Forum,

Ponieważ tutaj jest wielu ekspertów, chciałbym otrzymać ogólną ocenę mojego kredytu obrotowego. Wniosek kredytowy jest już w drodze do banku, ale co o tym myślicie?

Finansowanie obrotowe na 46 miesięcy w wysokości 150 000 €
Okres zapadalności 15 lat przy oprocentowaniu 2,58% RRSO
Początkowa stopa spłaty 5,2%
Wartość nieruchomości ok. 280 000 €
2 współkredytobiorców
Dobre wyniki w bazie BIK

Dwie inne banki zaproponowały mi wyższe warunki...
Mimo to zastanawiam się, czy ta oferta jest w porządku i czy to już naprawdę odpowiedni moment.

Liczę na Wasze komentarze! Może ktoś niedawno podpisał umowę i jest gotów podzielić się swoimi warunkami?

Pozdrowienia, AnKie

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, zapytanie o kredyt nie stanowi jeszcze wiążącej oferty umowy pożyczki. Ponieważ istnieje możliwość, że bank finansujący oszacuje nieruchomość nieco niższą. W przeciwnym razie oprocentowanie 2,58% dla kredytu z gwarantowanym terminem od lipca 2019 roku nie jest takie złe, jeśli otrzymasz tę ofertę w umowie kredytowej.

Napisany przez brainy
Przedpłata jest oczywiście spekulacją, nikt nie potrafi przewidzieć przyszłości.

Uważam warunki za bardzo korzystne, żeby nie powiedzieć: bardzo atrakcyjne.

Napisany przez AnKie
Oczywiście, czekamy teraz z niecierpliwością na odpowiedź banku. Powiedziano nam, że może się zdarzyć, że bank wyśle jeszcze eksperta. Jednakże już przesłaliśmy wszystkie nasze dochody, zobowiązania, opis budowy, itp., sprawdzono również zapytanie do Schufy. I wszystkie sygnały wskazywały na zielono. Jak często zdarza się taka późniejsza korekta? doradca powiedział mi, że bank zarezerwuje oprocentowanie na 4 tygodnie.

Długimi negocjacjami zabezpieczyliśmy już tę stopę procentową wcześniej. Miałem wrażenie, że tak zostanie... Więc pozostaje nam czekać.

Czekam na dalsze opinie!

Pozdrawiam,
AnKie

Napisany przez NaTwoim13
Jaki bank złożył ofertę?

Napisany przez AnKie
DSL
teraz stawki procentowe znów spadają... Och, ludzie - co robić?

Napisany przez Kass Finanz
W przypadku kredytu z terminem zapłaty do przodu, przy którym trzeba płacić pewną premię odsetkową miesięcznie, chętnie próbuje się, podobnie jak na giełdzie, wykrzesać ostatnie korzyści.

Pytanie brzmi jednak, czy mogę zaspokoić moje indywidualne potrzeby bezpieczeństwa przy obecnych ofertach i czy jestem zadowolony z proponowanych warunków, czy też próbuję hazardować, aby ewentualnie zaoszczędzić 0,1% odsetek.

W tej sprawie żadna rada nie pomoże. Powodzenia.

Napisany przez AnKie
Tak, masz rację.
Możemy całkowicie spłacić naszą pożyczkę z oprocentowaniem. To było naszym z góry planowanym celem. Teraz czekamy na wiążącą odpowiedź banku.

Szkoda, że nikt nie podał porównywalnych warunków.

Miłego wieczoru!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć AnKie,

do czego służą warunki porównawcze, które podpisaliście, na pewno miały swoje uzasadnienie. Czy bank miał teraz pracować za darmo, żeby inny bank znowu miał pracę, która i tak nie zostanie przyjęta? Oczywiście można było zrobić to lepiej, ale oferta była już całkiem niezła, a doradca pracował na minimalnej marży, dlatego samo to powinno sprawić, że transakcja pozostanie w tym miejscu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata