Re: Ubezpieczenia WHEN ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie od niezdolności do pracy itp.)
Napisany przez matti85 -
- pt wrz 25, 2015 7:51 am
Muszę szczerze powiedzieć, że nigdy mnie to specjalnie nie interesowało. Teraz, gdy pozwoliłem sobie na zakup nowego mieszkania, mam kilka rzeczy do zrobienia. Chcę być przygotowany na wszelki wypadek i móc utrzymać mój standard życia oraz zabezpieczyć wszystko.
W związku z tym, mam następujące plany:
- ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci na kwotę 250 000 € (obejmujące wszystko i zostawiające jeszcze trochę na przyszłość) na początek na 10 lat
- ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy w wysokości 60% miesięcznego wynagrodzenia brutto, co daje zabezpieczenie w wysokości 3100 € miesięcznie do wieku 55-60 lat
- Czy potrzebuję ubezpieczenia majątkowego?
Czy coś ważnego mi umknęło? Mam już ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Co możecie mi polecić w przypadku ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy z elementem gromadzenia kapitału?
W związku z tym, mam następujące plany:
- ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci na kwotę 250 000 € (obejmujące wszystko i zostawiające jeszcze trochę na przyszłość) na początek na 10 lat
- ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy w wysokości 60% miesięcznego wynagrodzenia brutto, co daje zabezpieczenie w wysokości 3100 € miesięcznie do wieku 55-60 lat
- Czy potrzebuję ubezpieczenia majątkowego?
Czy coś ważnego mi umknęło? Mam już ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Co możecie mi polecić w przypadku ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy z elementem gromadzenia kapitału?