Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zmiana Prolongacji

Napisany przez tw060270
Moje zabezpieczenie odsetkowe wygasa 31.10.2017 r. (początkowo umowa na 15 lat do 2022 r.), już 6 maja 2014 r. podpisałem prolongatę na lepszych warunkach dla resztkowej kwoty około 40 000 EUR (ta sama rata!). Teraz chciałbym zwiększyć kwotę do 80 000 EUR (remont) oraz przedłużyć okres spłaty na 10 lub 15 lat, aby obniżyć ratę. Czy mogę zrezygnować z tej prolongacji? Czy można ją anulować? Czy będzie tu obowiązywać opłata przedterminowa? Bank to DKB, jeszcze nie pytałem tutaj! Z góry dziękuję, thomas

Re: Zmiana Prolongacji

Napisany przez 3eugh
Pytanie brzmi, co stanie się z prolongatą, jeśli odwołasz oryginalną umowę, powołując się na to, że termin odwoławczy nigdy nie rozpoczął biegu z powodu błędów? Czy stara umowa nadal może być odwołana, musisz samodzielnie ustalić lub sprawdzić w wątku Czy pouczenie o odwołaniu jest nieważne?. Nie mogę teraz powiedzieć, czy prolongata również byłaby dotknięta tym problemem. Więcej informacji znajdziesz w linkach w moim podpisie, na test.de, pod hasłem Odwołanie Joker w internecie oraz na stronach takich jak wehrt.de, gdzie znajdziesz specjalne wyjaśnienia dotyczące prolongacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata