Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: pożyczka Baudahrlehen od Deutsche Bank!

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Dziś, 15.01.2009 r., otrzymałem ofertę finansowania od Deustchen Bank PKG AG: 4,15% nominalnie za 370.000,-€! Na 10 lat. Buduję jednak zgodnie z normami KfW40, więc pełne wsparcie zgodne z normami KfW 124 i 144. Co sądzicie o tej ofercie od DBank?? Czy zaciągnięcie pożyczki tylko z jednego banku jest sensowne w moim przypadku? Czy lepiej rozbić na raty? KfW+ bank domowy na przykład. W przypadku Deutsche Bank to oferta 4,15% dotyczy wyłącznie pełnej kwoty 370.000,-€. Co powinienem zrobić?? Proszę o Wasze opinie i pomysły. Dziękuję

Napisany przez ADMCI4
Finansowanie nieruchomości stanowi trudny krok na drodze do posiadania własnego domu. Można zaoszczędzić bardzo dużo pieniędzy, ale także stracić. Więcej czasu i wysiłku poświęconego na finansowanie zazwyczaj się opłaca. Bank zazwyczaj nie lubi dzielić. Otrzymuje prowizję od KfW, jeśli w ogóle, tylko jednorazową i nie otrzymuje stałej marży, musi jednak w zamian ponosić ryzyko. Dlatego wiele banków nie jest skłonnych przekazywać tzw. samodzielnych pożyczek KfW do KfW. Banki chcą sprzedawać swoje własne pożyczki, ponieważ jest to również technicznie prostsze. Podział pożyczki na kilka części daje Ci możliwość lepszego dostosowania długoterminowych wydatków do Twojej sytuacji osobistej. Podział jest również uzasadniony, gdy po kilku latach jesteś prawdopodobnie w stanie dokonać dodatkowej spłaty. Pozdrowienia Gerd

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję, Gerd, teraz mam jeszcze następujące pytanie: Moje bank oferuje mi 4,45% nominalnie na 10 lat i 320 000 €. 50 000 € dodatkowo z KfW144 po obecnych 2,9% nominalnie. Miesięczna obciążenie wzrośnie o około 74 € z banku. Co powinienem zrobić? Jaki jest mieszanym oprocentowaniem pożyczki od banku i KfW? Czy w Deutsche Banku można łatwo uzyskać dostęp do pieniędzy, jeśli chcę na przykład zapłacić wykonawcom na czarno? Będę naprawdę wdzięczny za radę?

Napisany przez ADMCI4
Czasami warunki finansowania przez KFW nie są tak korzystne jak na rynku prywatnym. Zależy między innymi od wskaźnika kapitału własnego. Tak przynajmniej było u nas w czerwcu zeszłego roku.

Napisany przez Der Makler
Polecam także zasięgnięcie innych ofert. Swobodnie dodaj kredyty KFW do swojej bankowości. Powiedz swojemu bankowi, że stopa procentowa jest całkiem miła, ale chcesz uwzględnić kredyty KFW. Dlaczego tylko na 10 lat? Czy masz aż tyle pieniędzy, aby opłacić cały Dom? Zalecam długoterminowe zabezpieczenie stopy procentowej oraz umówienie się na bezpłatne dodatkowe spłaty kredytu w dowolnym momencie. Skorzystaj z obecnie korzystnych warunków!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata