Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Moje finansowanie - Wady z waszego punktu widzenia?

Napisany przez Ratsuchender32
...

*edytowane*

Napisany przez florianmeier
Skąd nagle się wziął ten darmowy (?) oszczędzający na budowę?

Jakie warunki oferuje?

Ten pochodzi z 2012 roku, obecnie będzie regularnie oszczędzany aż do minimalnej kwoty i zostanie odłożony na później do 2025 roku, kiedy będzie potrzebny na refinansowanie kredytu KfW, który zostanie spłacony w ciągu 9 lat i x miesięcy po 220 EUR miesięcznie.

Oprocentowanie nominalne 1,6%, efektywne 2,08%.

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego 3 doradców? Czy chodzi o ofertę banku i 3 innych doradców, czy mieli Państwo 3 doradców w banku? Który bank oferuje takie warunki?

Dwie różne banki + dwóch niezależnych doradców
Nazwa banku jest dla waszej oceny jednak nieistotna, prawda?

Napisany przez NaTwoim13
W zasadzie nie, ale tutaj również nawzajem się zapładniają. Dla mnie jako pośrednika zawsze interesujące jest, kto oferuje warunki, które uważam za atrakcyjne, dlatego mogę z nich skorzystać. Nie wszystkie warunki są dostępne dla nas poprzez nasze scoreportal. Jeśli celem jest zawsze oferowanie / umożliwianie najlepszych warunków, nazwa banku nie interesuje nas przy ocenianiu oferty, ale ma znaczenie dla codziennej pracy.

Bankę chętnie podzielę się z Tobą poufnie poprzez PN. Chciałbym jednak otrzymać ocenę warunków niezależnie od nazwy banku, który stoi za nimi - dlatego na razie chciałbym ją wykluczyć.

Czy dobrze rozumiem Twój post, że uważasz oferowane warunki za atrakcyjne?

Twoi koledzy z Interhyp oraz specjaliści od kredytów hipotecznych, byli obydwaj o 0,5% wyżej od tej bankowości.
Jesteśmy także dosyć pewni, że mój plan i warunki są całkiem dobre - jednak zastanawiam się jedynie nad wadami. Gdy porównuję to z znajomymi, którzy niedawno podpisali umowę i przy znacznie mniejszej kwocie kredytu oraz zaledwie 15-letnim okresem oprocentowania są już na poziomie 2,1%, to zastanawiam się.

Napisany przez NaTwoim13
To jest bardzo dobra oferta, na stronie domowej banku, o którym mi pisałeś, nie mogłem znaleźć warunków. Podejrzewam, że bank KfW liczy wartość lichwy z udziału obciążenia, a więc także stosuje wartość dla Modernizacji i Renowacji w wysokości 100%. Czy mają Państwo jakąś wiążącą ofertę kredytową?

Bank DSL ma nominalne 2,51% odnosząc się do swoich wytycznych! Nie mogę zrozumieć, co oblicza i oferuje Interhyp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata