Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Budowanie majątku: Pomysł na budowę majątku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam 32 lata i chcę rozpocząć budowanie majątku. Niestety do tej pory z powodu problemów osobistych i studiów zaniedbałem ten obszar. Jakie są koncepcje budowania majątku? Kiedy najlepiej zacząć, aby w późnym wieku móc żyć bez problemów finansowych? Dzięki i pozdrawiam, Cem A.

Napisany przez ramonciko
Jej wcześniej zaczniesz oszczędzać, tym więcej odsetek otrzymasz za wpłacone euro. Podczas gdy wpłata pozostaje stała, odsetki są ciągle kapitalizowane i sumują się do wysokiego majątku. Trzeba sobie to wyobrazić jak system kulki śnieżnej. Kto może, powinien zacząć budować majątek tak wcześnie, jak to możliwe. Jeśli zaczynasz bardzo późno, musisz szybko zaoszczędzić więcej pieniędzy, aby osiągnąć ten sam wynik. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez meister
Cześć, mam 32 lata i chcę rozpocząć budowę majątku. Do tej pory niestety zaniedbałem to z powodu problemów prywatnych i studiów. Jakie są koncepcje budowy majątku? I kiedy najlepiej zacząć, aby w późnym wieku móc żyć bez problemów finansowych? Dzięki Pozdrowienia Cem A. Aby umożliwić prawidłowe korzystanie z odsetek składanych, powinieneś wybierać produkty finansowe, w których koszty są pobierane przy każdej miesięcznej wpłacie, co powoduje natychmiastowe rozpoczęcie procesu oszczędzania, na przykład Fundusze inwestycyjne. Nie są zalecane produkty finansowe, w których w pierwszych latach całe opłaty są pobierane na początku, a dopiero potem zaczyna się oszczędzanie (np. ubezpieczenie na życie kapitałowe). Mistrz

Napisany przez Geldbaum
Cześć,

Pytasz o koncepcję skutecznego budowania majątku.

Im wcześniej zaczniemy solidnie budować majątek, tym większy ostatecznie efekt dziania procentowego osiągniemy, więc zgadzam się z ramonicko. Jednakże tylko wtedy, gdy dokonamy właściwego wyboru!

Ważne jest, aby dobrze dywersyfikować. To często podkreślane. Mówi się nam również, że Fundusze inwestycyjne już wystarczająco dobrze dywersyfikują portfel i cały kapitał powinien zostać zainwestowany w nie. Mówi się nam również, że złoto jest niezastąpione i cały nasz majątek powinniśmy zainwestować w nie. Mówi się nam także, że nie ma nic lepszego niż nieruchomość (lub kilka nieruchomości) jako zabezpieczenie na starość/budowanie majątku.

Kto nam to wszystko mówi? Dokładnie! Sami dostawcy! :-)

A potem jeszcze przychodzą koszty. Nie tylko na początku w postaci opłat początkowych. Są również różne bieżące opłaty, takie jak opłaty za zarządzanie, prowadzenie konta, kickbacki, dodatkowe raty, protektor, zarządzanie, itp... Kreatywność firm podczas tworzenia bilansów jest naprawdę imponująca! :-)

Jakie cele chcesz osiągnąć poprzez budowanie majątku? Co chcesz osiągnąć i kiedy?

Ciepłe pozdrowienia z Karlsruhe

Mario Celic

Napisany przez KnowledgeHero
Cześć,
szkoda, że zaczynasz budować swoje bogactwo tak późno...
Odkąd skończyłem 17 lat, zajmowałem się budowaniem majątku i przeczytałem specjalistyczną literaturę na ten temat. Obejmuje to m.in. Die Millionärsformel Carstena Maschmeyera lub Reicher als die Geissens Alexa Fischera. Ta książka naprawdę mnie posunęła do przodu i jest dodatkowo polecana przez Christiana Bischoffa!!!
Najlepiej samemu się przekonać!
Znajdziesz link tutaj:
https://go.KnowledgeHero.81229.digistore24.com/
Życzę Ci powodzenia!
Pozdrowienia
KnowledgeHero

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata