Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie pojazdu - limit własny

Napisany przez Pariserin
Cześć,

6 listopada 2015 r. mam egzamin praktyczny na prawo jazdy. Obecnie zajmuję się znalezieniem odpowiedniego ubezpieczenia dla mojego samochodu. Dlatego właśnie zapoznałem się trochę z informacjami na stronie https://www.pkw-versicherung.net/. Mam jednak nadal pytanie dotyczące wkładu własnego. Na stronie jest napisane, że przy udziale własnym opłaca się mniejszą składkę. Jak to wygląda w przypadku szkody? Co w takiej sytuacji musi opłacić ubezpieczony? Czy taka opcja ma sens, czy raczej nie?

Pozdrawiam

Napisany przez Matthew Pryor
Teraz mogę zapytać, dlaczego podczas samodzielnych badań nie po prostu skorzystać z wyszukiwarki internetowej z hasłami Samochód z ubezpieczeniem z udziałem własnym. Sam sobie odpowiem na to pytanie: nie można było umieścić linku.
Po prostu mówiąc: w razie szkody sami ponoszą określoną kwotę udziału własnego, ale płacą niższą składkę.

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć Paryżanko,

Odpowiedzialność własna możesz wybrać wyłącznie przy ubezpieczeniu częściowym lub pełnym. W przypadku świadczenia, płacisz za każde szkody do wysokości ustalonej odpowiedzialności własnej. Twój składka składa się przede wszystkim z ubezpieczenia OC. W zależności od wieku i wartości pojazdu, dodatkowe ubezpieczenie od szkód może być opłacalne. Przede wszystkim jako nowy kierowca powinieneś sprawdzić, czy Twój pojazd może być ubezpieczony jako drugi pojazd przez członka rodziny.

Pozdrowienia od ERGO Direkt Versicherungen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata