Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wyzwanie zakupu i modernizacji domu / kredyt

Napisany przez nboer
Witajcie wieczorem, po przeprowadzeniu kilku badań w internecie trafiłem na to forum i mam nadzieję, że za Waszą pomocą otrzymam odpowiedzi na moje pytania.

Mój partner i ja chcemy kupić Dom, który znajduje się na dzierżawionej działce, na którą będą związane jeszcze liczne modernizacje. Cena zakupu domu wynosi około 60 000 €. Dodatkowo potrzebujemy 60 000 €, które musielibyśmy zainwestować w modernizację/remont. Zatem należy przewidzieć kwotę kredytu w wysokości 120 000 €.

Ze względu na obecne postępowanie rozwodowe mojego partnera, kredyt ma być wzięty na mnie samą. Ratę będziemy spłacać razem miesięcznie. Musimy teraz rozpocząć rozmowy z bankami, jednak nie mamy doświadczenia w takim finansowaniu. Czy ktoś może nam tu udzielić porad (którzy udzielają najlepsze kredyty, na co zwrócić uwagę, czy mogą pojawić się problemy z wzięciem kredytu tylko na mnie, jaki jest najrozsądniejszy przebieg postępowania)?

Oto kilka informacji o mnie i obiekcie:

- Regularne dochody (2100 € netto)
- Zatrudniony od 20 lat
- 14 pensji rocznie
- Dodatkowy dochód 800 €
- Córka 14 lat (miesięczne 190 € zasiłku rodzinne)

- Dom około 100m2 lub więcej
- Dzierżawiona działka (umowa dzierżawy do 2046 roku, następnie najprawdopodobniej możliwe przedłużenie)

- Pełne finansowanie
- Kwota kredytu 120 000 €
- Cena zakupu nieruchomości 60 000 €
- Modernizacja 60 000 €
- Okres obowiązywania oprocentowania: 20 lat
- Okres spłaty kredytu do całkowitej spłaty: 20 lat
- Miesięczna rata kredytu: około 650 €
- Pierwsza rata: 8/2016
- Wypłata: grudzień 2015

Mam nadzieję, że na podstawie tych danych będziecie w stanie udzielić mi cennych wskazówek, dostarczyć informacje na temat dobrych i godnych zaufania dostawców usług oraz przebiegu postępowania, a także określić moje szanse.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie,
Nicole

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata