- ndz paź 25, 2015 5:56 pm
Dobry wieczór, po przeprowadzeniu kilku badań w Internecie natrafiłem na to forum i mam nadzieję, że dzięki Waszej pomocy otrzymam odpowiedzi na moje pytania.
Mój partner i ja chcemy kupić Dom, który znajduje się na dzierżawionym gruncie i wymaga wielu modernizacji. Cena zakupu domu wynosi około 60 000 €. Dodatkowo potrzebujemy 60 000 €, które musielibyśmy zainwestować w modernizację/remont. Zatem można założyć kwotę kredytu w wysokości 120 000 €.
Ze względu na obecny proces rozwodowy mojego partnera kredyt miałby być udzielony tylko na mnie. Ratę będziemy spłacać wspólnie miesięcznie. Musimy teraz rozpocząć rozmowy z bankami, ale nie mamy doświadczenia w takim finansowaniu. Czy ktoś może udzielić nam tutaj porad (którzy kredytodawcy są najlepsi, na co zwracać uwagę, czy mogą pojawić się problemy z udzieleniem kredytu tylko na mnie, jaki byłby najrozsądniejszy proces)?
Oto kilka informacji o mnie i obiekcie:
Regularne dochody (2100 € netto)
Zatrudnienie od 20 lat
14 pensji roczne
Dodatkowy dochód 800 €
Córka 14 lat (190 € zasiłek rodzinny miesięcznie)
Dom około 100 m2 lub więcej
Dzierżawa gruntu (umowa dzierżawy do 2046 roku, następnie najprawdopodobniej kolejne przedłużenie)
Pełne finansowanie
Kwota pożyczki: 120 000 €
Cena zakupu nieruchomości 60 000 €
Modernizacja 60 000 €
Okres zapadalności oprocentowania: 20 lat
Okres spłaty pożyczki do pełnej spłaty: 20 lat
Miesięczna rata kredytu: około 650 €
Pierwsza spłata raty: 8/2016
Wypłata: grudzień 2015
Mam nadzieję, że na podstawie tych danych możecie udzielić mi kilku cennych wskazówek, dostarczyć informacji na temat dobrych i godnych zaufania dostawców oraz przebiegu procesu, a także potencjalnych szans.
Dziękuję bardzo z góry.
Serdeczne pozdrowienia, Nicole
Mój partner i ja chcemy kupić Dom, który znajduje się na dzierżawionym gruncie i wymaga wielu modernizacji. Cena zakupu domu wynosi około 60 000 €. Dodatkowo potrzebujemy 60 000 €, które musielibyśmy zainwestować w modernizację/remont. Zatem można założyć kwotę kredytu w wysokości 120 000 €.
Ze względu na obecny proces rozwodowy mojego partnera kredyt miałby być udzielony tylko na mnie. Ratę będziemy spłacać wspólnie miesięcznie. Musimy teraz rozpocząć rozmowy z bankami, ale nie mamy doświadczenia w takim finansowaniu. Czy ktoś może udzielić nam tutaj porad (którzy kredytodawcy są najlepsi, na co zwracać uwagę, czy mogą pojawić się problemy z udzieleniem kredytu tylko na mnie, jaki byłby najrozsądniejszy proces)?
Oto kilka informacji o mnie i obiekcie:
Regularne dochody (2100 € netto)
Zatrudnienie od 20 lat
14 pensji roczne
Dodatkowy dochód 800 €
Córka 14 lat (190 € zasiłek rodzinny miesięcznie)
Dom około 100 m2 lub więcej
Dzierżawa gruntu (umowa dzierżawy do 2046 roku, następnie najprawdopodobniej kolejne przedłużenie)
Pełne finansowanie
Kwota pożyczki: 120 000 €
Cena zakupu nieruchomości 60 000 €
Modernizacja 60 000 €
Okres zapadalności oprocentowania: 20 lat
Okres spłaty pożyczki do pełnej spłaty: 20 lat
Miesięczna rata kredytu: około 650 €
Pierwsza spłata raty: 8/2016
Wypłata: grudzień 2015
Mam nadzieję, że na podstawie tych danych możecie udzielić mi kilku cennych wskazówek, dostarczyć informacji na temat dobrych i godnych zaufania dostawców oraz przebiegu procesu, a także potencjalnych szans.
Dziękuję bardzo z góry.
Serdeczne pozdrowienia, Nicole