Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję pilnie pożyczki prywatnej w wysokości 500 €.

Napisany przez Bamboosel
Cześć! Wiem, że to nie jest zwykły sposób, ale nie mam już innego wyjścia. Krótko o mojej sytuacji. Pracuję od stycznia 2014 roku w firmie, która teraz zaoferowała mi szkolenie zawodowe i studia. Moje życie wcześniej nie układało się najlepiej i skończyło się na pewnych długach. Do dzisiaj spłaciłem 95% moich długów. Ponieważ muszę opłacać także czynsz itp., nie było możliwe więcej. Jednakże inny wierzyciel nie jest teraz skłonny do rozmów i rozważa wniosek o nakaz przepadku, jak również zajęcie wynagrodzenia u pracodawcy, co dla mnie byłoby oczywiście bardzo kłopotliwe :/ Dlatego szukam kogoś, kto byłby gotów pożyczyć mi 500 EUR na 60 dni, jeśli to możliwe od razu. Jestem gotowy oddać mój dowód osobisty oraz spłacić 2 raty po 250 EUR od 01.12.2015. Nie oczekuję tutaj odpowiedzi od nikogo, ale może jednak znajdzie się ktoś chętny do pomocy. Dziękuję.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nie tak szybko.

Czy wierzyciel już złożył wniosek o nakaz zapłaty i czy jest on ostateczny?
Ile zarabiasz więc?

Napisany przez Bamboosel
Cześć. Wniosek o upomnienie został złożony i jest ważny prawem. Zarabiam 1050€ netto. Spłacenie w 2 ratach nie byłoby problemem, ponieważ dostaję jeszcze dodatkową premię świąteczną, ale natychmiastowa spłata 500€ nie wchodzi w grę z powodu opłat za wynajem itp.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
W takim przypadku znajdujesz się poniżej granicy egzekucji. Nic nie może zostać zabrane.
Powinieneś również poinformować wierzyciela o tym (potwierdzenie pisemne). Musiałby teraz złożyć wniosek o nakaz egzekucyjny (czy został już złożony aktualnie?? W takim przypadku musi zlecić komornikowi, a ten zajrzy, gdy tylko będzie miał na to czas.

Napisany przez Bamboosel
Nie chodzi mi o to, żeby mi coś odebrano, ale o to, żeby wreszcie zakończyć bałagan, który sam spowodowałem, korzystając z tych 500 €. Zwłaszcza że w przypadku nakazu egzekucyjnego itp. z tych 500 € będzie trzeba zapłacić znacznie więcej, a i tak muszę to uregulować... a jeśli mój pracodawca się dowiaduje, to na pewno nie wygląda to zbyt dobrze.

Napisany przez Daukind
Skąd wierzyciel ma znać Twojego pracodawcę?

Napisany przez xlarge
Czy można zaoferować wierzycielowi zapłatę dwóch rat po 250 € każda?
Ale czy wypłata świąteczna nie przekracza jednak kwoty podlegającej zajęciu?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dlaczego nie zaproponować wierzycielowi mniej poprzez zawarcie ugody? Być może 60-70%?

Napisany przez Angka
Jak wysoka jest premia świąteczna? Dlaczego nie można nią natychmiast spłacić długu w wysokości 500 € + koszty windykacji (przecież czynsz regularnie pokrywany jest z wynagrodzenia za pracę)? Kiedyś wierzyciele tracą cierpliwość, wtedy sięgają po postępowanie windykacyjne + odsetki za opóźnienie + koszty windykacji.... Tytuły egzekucyjne są ważne przez 30 lat! Chciałbym spłacać długi tak szybko, jak to możliwe, ze względu na moją uczciwość wierzyciel raczej darowałby zaniedbywalną resztę lub odsetki przekroczenia terminu płatności, koszty windykacji i inne. Jeśli nie, to spłata długu pozostaje moim obowiązkiem. Wtedy można być w zgodzie ze sobą i innymi oraz patrzeć przed siebie w przyszłość.

Napisany przez lolania

Dzień dobry! Wiem, że to nie jest normalna droga, ale nie widzę innego wyjścia. Krótka informacja o mojej sytuacji. Pracuję od stycznia 2014 roku w przedsiębiorstwie, które teraz zaproponowało mi naukę zawodu i studia. Moje wcześniejsze życie niestety nie było całkiem gładkie i skutkowało pewnymi długami. Do dzisiaj spłaciłem 95% moich długów. Ponieważ muszę jednocześnie opłacać czynsz, itp., nie byłem w stanie zrobić więcej. Jednak inny wierzyciel nie chce już ze mną rozmawiać i rozważa wydanie nakazu egzekucji oraz zajęcie wypłaty u pracodawcy do weekendu, co dla mnie byłoby naturalnie kłopotliwe :/ . Dlatego szukam kogoś, kto byłby gotów pożyczyć mi 500EUR na 60 dni, jeśli to możliwe natychmiast. Byłbym gotów oddać mój dowód osobisty oraz spłacić w ratach po 250EUR od 01.12.2015. Nie oczekuję tu żadnych odpowiedzi od nikogo, ale może jednak ktoś będzie chętny pomóc. Dziękuję.

Czy próbowałeś już https://www.kleinkredite.net/?
Mają porównywarkę ofert i poradnik, może to Ci już pomoże.
Niemniej jednak byłoby mądre skontaktować się z wierzycielem!
Po prostu wyjaśnij sytuację i zawrzyj umowę ratalną, zazwyczaj nie sprzeciwiają się temu,
są zadowoleni, gdy dostają swoje pieniądze i nie muszą za nimi biegać. Może być dla Ciebie trudne, ale zrobiłbym to.
Jeśli chce zająć Twoje konto, to wizyta w banku załatwi sprawę zajęcia, przynajmniej nie wszystkiego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata