Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak wypowiedzieć umowę pośredniego kredytu WHEN umowa oszczędnościowa)?

Napisany przez Franky_begood
Cześć razem,

w 2010 roku zawarłem umowę finansowania budowy z planem oszczędnościowym i pożyczką pośrednią przez Wüstenrot. W umowie jest napisane, że pożyczka pośrednia nie może być uregulowana przed upływem 8 lat. Czy w tym czasie plan oszczędnościowy musi koniecznie być gotowy do alokacji? Obecnie wygląda na to, że nie uda mi się tego osiągnąć, ale ze względu na wysokie oprocentowanie powyżej 4% zdecydowanie chcę wyjść z tego w 2018 roku. Jakie mam możliwości w tej sprawie?

Dzięki i pozdrawiam
frank

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Franky_begood,

Jeśli BSV nie zostanie przydzielony, Wüstenrot oferuje nowe warunki po 10 latach, w zależności od stopnia oszczędzania, możesz wtedy przydzielić częściową sumę zbudowaną i dokonać częściowej spłaty. Jednakże, musisz, moim zdaniem, poczekać do 10 roku, jeśli BSV nie zostanie przydzielony po 8 latach. Wtedy nawet nie będziesz mógł dokonać częściowej spłaty po 8 latach. Oprocentowanie jest ustalone na 10 lat, a wcześniejsza spłata po osiągnięciu minimalnej kwoty oszczędności poprzez dodatkowe wpłaty w pierwszych latach jest jedynie opcją.

Możesz mi powiedzieć, na jak długo jest ustalone oprocentowanie według umowy?

Napisany przez Franky_begood
Dziękuję bardzo za nieco mniej radosne informacje :-)
Fiksacja oprocentowania obowiązuje do 30.11.2019
Czy po upływie 10 lat nie byłoby możliwe całkowite spłacenie kwoty?
Pozdrawiam, frank

Napisany przez NaTwoim13
Również na 9 lat ustalone? Dlaczego teraz piszą o 10 latach? Podpisane w 2010 roku, okres ustalenia oprocentowania do 11.2019, to jednak 10 lat.

Napisany przez NaTwoim13
Po ustaleniu oprocentowania zawsze możesz spłacić kredyt, a standardowa spłata, która wpływa na BSV, może być niewystarczająca do dostarczenia alokacji po 10 latach, ponieważ nie ma stałego modelu. Dlatego towarzystwo budowlane oferuje nową stopę procentową po zakończeniu okresu oprocentowania. Nie musisz jej jednak akceptować, możesz spłacić pozostałą kwotę również poprzez inny kredyt udzielony przez inne towarzystwo / bank.

Nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego te modele były/wciąż są przedstawiane. Brak bezpośredniej spłaty, pozostały dług jest kwotą początkową, a kontrakt oszczędnościowy nie osiągnął nawet 20% oszczędności, podczas gdy wymagana jest oszczędność na poziomie 35 lub 40%. Więc po okresie oprocentowania należy spłacić początkową kwotę długu wraz z obowiązującymi wówczas stawkami na rynku. Ze względu na rozwój oprocentowania nikt nawet nie zaczyna rozważać częściowej spłaty, ponieważ oprocentowanie kredytu budowlanego jest droższe niż każda hipoteka na rynku. Pozycja kredytowa, którą zdobyto z kapitału spłaty, gdzie stopa procentowa kredytu hipotecznego jest wyższa niż stopa oszczędności w BSV.

Oprocentowanie ustalone na tyle długo, ile trwa alokacja, a dopiero wtedy można o tym pomyśleć, ale nie w przypadku tych półśrodkowych modeli!

Chętnie, jeśli chcesz, możesz mi przesłać cały kontrakt kredytowy (możesz zaciemnić dane osobowe) pocztą elektroniczną. Chętnie przedstawię Ci wtedy różne możliwości, ale także pokażę Ci asa w rękawie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata