Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Mimo to opłaty za depozyt?

Napisany przez Andy34
Byłem teraz w SBrokerze i chciałem zarejestrować się z powodu ich bezpłatnego depozytu lub bezpłatnego konta depozytowego i być może przenieść tam moje konto.
Kiedy przyjrzałem się wszystkiemu, zauważyłem, że to jednak nie jest darmowe, dopiero od pewnej minimalnej wpłaty... Gdzie naprawdę nie muszę teraz płacić za to żadnych kosztów?

Napisany przez 2titan1981
Koszty prowadzenia depozytu zawsze będą występować, dlatego trzeba znaleźć odpowiedni depozyt dla swojego stylu inwestowania. Niektóre nie pobierają opłaty rocznej, ale mogą mieć opłaty za transakcje, prowizję od zakupu itp. Dlatego musisz dokładniej określić swój styl inwestycji.

Napisany przez lolania
Jeśli opłaty za prowadzenie rachunku zostały zniesione, koszty transakcji zazwyczaj są wyższe, myślę, że OnVista nie pobiera opłat, ale nie wiem, ile reszta kosztuje.
Możesz poczytać tutaj, gdzie pokazane są różne konta brokerskie, ale myślę, że są to oferty czasowo ograniczone, ale nie jestem pewien.
Jak już wspomniałem, najlepiej samemu sprawdzić, na stronie internetowej SBrokera lub brokera Sparkasse natychmiast jest również napisane, że nie pobierane są opłaty, pod warunkiem posiadania minimalnej kwoty 10 000 €.

Napisany przez Ulrich69
Opłaty składowe zawsze będą jakieś. Albo opłata roczna za depozyt + opłata za każdy pozycję znajdującą się w depozycie, albo zostaje sfinansowane prowizją od minimalnej wpłaty.

Ja płacę za swój depozyt 15,00€ + 1,50€ za każdą pozycję (o ile teraz myślę niezupełnie krzywo, bo to było jakiś czas temu).

Pozdrawiam

Napisany przez brainy
W Flatex nie ma opłat za prowadzenie rachunku depozytowego, a także nie ma prowizji, jeśli nie dokonuje się transakcji. Dodatkowo (dodatkowe) częściowe wykonania w tym samym dniu są bezpłatne.
Handel pozagiełdowy również działa dobrze i optymalizuje koszty.

Szczególnie w przypadku transakcji powyżej 20 tys. EUR, broker takiej klasy jak Flatex jest bardzo polecany.

Napisany przez orderianer
na https://www.tagesgeldvergleich.com/depot znajdziesz po prawej stronie obok tekstu pod Korzyść z prowadzenia rachunku maklerskiego u dostawcy bez pośrednika listę dostawców depozytów oferujących bezwarunkowo darmowe prowadzenie rachunku depozytowego.

Ci najlepsi brokerzy oferują rachunek depozytowy bez opłat za prowadzenie rachunku: flatex, consorsbank, onvista.

Jednakże: opłaty za prowadzenie rachunku depozytowego są zazwyczaj niższe w porównaniu do opłat za transakcje. A jeśli chodzi o opłaty za transakcje, różnice między brokerami często są znaczne, co na pierwszy rzut oka nie jest widoczne.

Decydujące jest tutaj, jak często i z jakim wolumenem transakcji handlujesz. Im częstsze transakcje, tym istotniejsze stają się opłaty za transakcje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata