Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Oszczędzanie na kredycie - czy warto?

Napisany przez ADMCI4
Cześć przyjaciele forum, czy oszczędzanie na kredyt warto? Jak można oszczędzać, jeśli portfel jest pusty. Dzięki Oszczędzający

Napisany przez ramonciko
Sparer pisze: Cześć przyjaciele forum, Oszczędzanie na kredycie. Czy to w ogóle się opłaca? A może można oszczędzać w jakiś inny sposób, gdy jest się blisko spłaty gotówki. Dzięki Oszczędny
Jeśli chcesz oszczędzać i masz aktualnie kredyt lub debet, nie powinieneś myśleć o oszczędzaniu jako pierwszej opcji, lecz zamiast tego powinieneś spłacać swoje długi. W takiej sytuacji te zaoszczędzone odsetki są dla Ciebie najlepszą inwestycją, jaką tylko można sobie wyobrazić. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez Der Makler
Cześć. To tzw. transakcje arbitrażowe. Zawsze należy z nich zrezygnować. Bez względu na to, jak wysoki ma być zwrot z inwestycji lub jak niski jest oprocentowanie kredytu. Takie rzeczy są dla hazardzistów. Moje zdanie: Najpierw zaoszczędź 2000-3000 euro na rachunku oszczędnościowym lub książce oszczędnościowej, aby mieć zawsze dostępną płynność finansową. Następnie zabezpiecz się na starość i ubezpiecz od niezdolności do pracy, a długoterminowo dalej oszczędzaj w planie oszczędzania inwestycyjnego. (Uwaga: Porównuj koszty!) A gdy uda ci się zaoszczędzić kilkadziesiąt tysięcy euro, możesz zaryzykować do maksymalnie 10% swojego majątku, jeśli pieniądze nie są potrzebne w innym celu.

Napisany przez chartanalyser
Cześć Moim zdaniem stawianie na lokaty za pomocą kredytu to fatalny błąd. Zanim zainwestuję w jakąś lokatę, zawsze sprawdzam moje dodatkowe koszty. Jeśli mogę zredukować moje dodatkowe koszty, to dużo mi to pomoże. Dopiero gdy zredukuję moje dodatkowe koszty do minimum, inwestuję pieniądze. Nic nie jest bardziej frustrującego, niż widzieć, jak duże zyski topnieją z powodu dużych odsetek od długów. Pozdrawiam chartanalyser

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata