Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy inwestycje mogą być później uznane za koszty podatkowe w przypadku wynajmu?

Napisany przez Fifoxi
Cześć,

Dom, który obecnie jest użytkowany, ma zostać wynajęty w przyszłym roku.
Jednak w tym roku można jeszcze skorzystać z kredytów Kfw na nowe drzwi do domu itp.

Czy jest możliwe zaciągnięcie kredytu już podczas użytkowania domu i wykonanie z nim związanych prac -
a następnie w przypadku późniejszego wynajęcia, podatki z odsetek od kredytu można uzyskać zwrot z dochodów z najmu?

Czy kredyty Kfw są również przeznaczone na konkretne cele?

Re: Czy inwestycje mogą być później uznane za koszty podatkowe w przypadku wynajmu?

Napisany przez Andy34
To jest bardzo głęboko zakorzenione w prawie podatkowym, w tym przypadku niestety nie mogę udzielić informacji.
Być może powinieneś skorzystać z konsultacji w prawdziwym biurze podatkowym lub doradcy podatkowego. Doradcy podatkowi z zahn-steuerberater.de są dobrym punktem wyjścia, ponieważ mają pełen zakres wiedzy na ten temat i moim zdaniem świadczą naprawdę dobrą usługę doradczą (sam korzystałem z ich usług). Ogólnie rzecz biorąc, jeśli nadal użytkujesz nieruchomość i przeprowadzasz remonty itp., to nie możesz tego odliczyć. Po prostu dlatego, że nadal używasz przedmiotu najmu, ale nie jestem specjalistą, więc powinieneś raczej zignorować moją opinię. Jak już wspomniałem, najlepiej uzyskać solidną opinię bezpośrednio od doradcy, wtedy przynajmniej będziesz miał pewność!

Napisany przez Hanomag

To już prawie sięga głęboko w dziedzinę prawa podatkowego,...

Pod względem prawnym odpowiedź na to pytanie jest dość prosta. Wydatki, o ile są konieczne, mogą być odliczone od dochodów.

Prawdziwe pytanie brzmi jednak, czy warunki udzielenia pożyczki przez KfW na to pozwalają.

Po prostu zapytałbym w KfW.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata