Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Inwestycja w plantację tekowego Life Forestry.

Napisany przez Eldowin
Cześć wszystkim. Ponieważ w tym forum kilka lat temu już rozmawiano o inwestycjach w teak, chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami z Life Forestry. W 2007 roku zainwestowałem w tzw. plantacje teaku, na samym początku działalności Life Forestry. W ramach Life Forestry zazwyczaj nabywa się nowo zasadzone drzewa tekowe, które po 20 latach są zbierane i sprzedawane. Z pieniędzy ze sprzedaży inwestor otrzymuje wypłatę. Reklamowano wtedy maksymalną stopę zwrotu w wysokości 12% rocznie! Czy to się sprawdzi, przekonamy się oczywiście dopiero po 20 latach. Osobiście nie wierzę w to w pełni, ale gdyby nawet połowa miała się udać, to byłoby już świetnie.

Ostatnio wcześni inwestorzy otrzymali pierwsze wypłaty, a uzyskana stopa zwrotu jest wciąż daleka od 12%, ale przynajmniej jest w górnej dziesiątce! To daje mi zaufanie, że zainwestowałem we właściwy system. Gdy zgłębia się temat, można natknąć się na wiele nieuczciwych opinii w internecie oraz na dwa podobne firmy, które już zbankrutowały. To również bardzo mnie zaniepokoiło, jeśli mam być szczerze. Ale Life Forestry wydaje mi się niezwykle transparentne, i mam dobre przeczucie co do tej firmy. Przecież jestem już klientem od 8 lat, a kolejne 12 lat miną szybciej niż się wydaje! Ponadto, Life Forestry jest jedyną firmą tego typu, która dynamicznie rośnie, jeśli spojrzy się na liczbę plantacji. W momencie mojego zakupu w 2007 roku było 2 plantacje! Teraz, chyba jest ich już około 20 lub więcej.

Gdybym został zapytany, czy mogę polecić Life Forestry lub ich inwestycje w drzewa, to na podstawie mojego dotychczasowego doświadczenia powiedziałbym tak. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, może napisać do mnie PM.

Nie jestem związany rodzinne z tą firmą. Po przeprowadzeniu własnych badań w internecie poczułem, że warto się wypowiedzieć na temat swojej wybranej inwestycji.

Serdecznie pozdrawiam, Eldowin

Re: Inwestycja w plantację tekowego Life Forestry.

Napisany przez Dandei
Dziękuję za Twój wkład. Do tej pory uważałem to raczej za nieciekawe. Ale prawdopodobnie jeszcze raz się temu bliżej przyjrzę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata