Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Unowocześnij moje Schufa - idzie coraz bardziej w dół.

Napisany przez KeinPlanHaber
Hej wszystkim,

każdego roku robiłem jedno, dwa finansowania budowy. Transakcje dotyczące nieruchomości wynajmowanych.

Jako klient lokalnej kasy i dużego ubezpieczyciela zawsze robiłem finansowania budowy z tymi instytucjami bez wprowadzania wpisów do Schufa. Moja nowa bank (w której ostatnio płaciłem tylko 1,1% za finansowanie budowy) niestety zgłosiła teraz kredyt zabezpieczony hipoteką do Schufa.

Oto problem. Moja Schufa ciągle się pogarsza. Z 97% spadła teraz do 94% w ciągu 2015 roku

Dotychczasowe środki zaradcze:
- Zamykanie kont i nieaktywnych partnerów handlowych.
- Wcześniejsze spłacanie kredytu online, który miałem tylko po to, aby uniknąć odsetek od przekroczenia limitu.

W 2016 roku chciałbym podjąć kolejne projekty budowlane, ale moje oceny w branży Bank spadły już tylko do poziomu F.
Bazowy wynik 94,4%

Moja obecna Schufa.
- Karta kredytowa
- Wyżej wspomniane finansowanie budowy
- Trzy konta w wyżej wspomnianej kasie z limitem debetowym w wysokości 18 tys. EUR (ale niewykorzystanym).
- kredyt samochodowy zakończył się 2 lata temu, ale nadal figuruje na liście. (Czy musi być tam zaznaczony jako uregulowany?)
- kredyt samochodowy nadal trwa do lipca. Spłacę go. Pozostanie on na liście przez 3 lata (czy to pomaga)
- Trzy adresy. Niestety, pod każdym z trzech adresów można mnie znaleźć pocztą, więc nigdy się nimi nie zajmowałem. Banki zawsze wzajemnie zgłaszały zmiany adresów. Na pewno to nie jest dobre, prawda?

Jak mogę poprawić swoją Schufę?
- Zwiększyć debet lub go wyzerować?
- Zgłosić adresy jako adresy służbowe? Tak, aby wszystkie trzy adresy były uznawane za ważne?
- Jakieś inne pomysły?

Wynik musi się poprawić.

Napisany przez Daukind

Jak mogę poprawić moją ocenę w Schufa?

Tylko poprzez nieaktywność.

Nie działa....
wtedy musiałbym przeprowadzić całą operację za pośrednictwem spółki GmbH, co z kolei wiązałoby się z dodatkowym wysiłkiem i kosztami... Sporządzenie bilansu itp. obecnie rozliczam to podatkowo tylko jako osoba prywatna z załącznikiem VuV

Dlaczego niektóre banki/ubezpieczyciele zgłaszają zabezpieczone hipotecznie kredyty, a inne nie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
W zasadzie każda pożyczka jest zgłaszana do Schufa jako kredyt zabezpieczony hipoteką. A co Pan/i o tym sądzi?

Pozostałe finansowania budowy nie zostały zgłoszone do Schufa przez finansujący SPK i finansującego ubezpieczenia.

Czasami Sparkassen nie zgłaszają kredytów hipotecznych do Schufa.

Napisany przez 2Escorpio

- kredyt samochodowy wygasł 2 lata temu, ale wciąż jest widoczny. (Czy powinno tam być oznaczenie jako wykonane?) - Nie, po co takiemu oznaczeniu? Kwota kredytu, okres kredytowania w miesiącach i data rozpoczęcia są tam wpisane... Wykonanie można więc łatwo obliczyć.
- kredyt samochodowy trwa do lipca. Zamierzam go spłacić. Mimo to pozostanie on widoczny przez 3 lata (czy to pomaga?) - Tak, spłacone kredyty są pozytywne.
- Trzy adresy. Niestety, pod wszystkimi trzema adresami można mnie znaleźć pocztą, więc nigdy się nimi nie przejmowałem. Banki nawzajem wymieniały informacje o zmianach adresów. Na pewno to nie jest dobre, prawda? - Faktycznie, to nie jest dobre... Powinno się pracować z jednym głównym/adresem zameldowania.

Jak mogę poprawić moją historię kredytową w Schufa?
- Zwiększyć limit debetu czy go wyzerować? - Tak wysoki, jak to możliwe! To może nieco obniżyć wynik, ale potem się on zdecydowanie podniesie... kredyty/debet to zawsze zobowiązanie do spłaty... Ale także świadczą o zaufaniu kredytowym.
- Zgłosić adresy jako adresy służbowe? Tak, aby wszystkie trzy adresy były uznawane za ważne? - Nie, trzeba pracować z jednym adresem.
- Jakieś inne pomysły?

Wynik musi się poprawić. - Na jakim okresie czasu mówimy? Nie oczekuj cudów w krótkim czasie, to potrwa miesiące/lata.
Zacytowane słowa: KeinPlanHaber

Nie ma możliwości...
to oznaczałoby, że musiałbym wszystko prowadzić przez GmbH, co z kolei wiązałoby się z dodatkowymi nakładami i kosztami... Tworzenie bilansu itd. obecnie postępuję w kwestiach podatkowych jako osoba prywatna z formularzem VuV

Dlaczego niektóre banki/ubezpieczyciele zgłaszają kredyty zabezpieczone hipotecznie, a inne nie?

Oczywiście, można to zrobić, pracując na saldzie. Jednak czy opłaca się to przy oprocentowaniu 1,1%, brać w tym celu płynność finansową, to już inna sprawa.

Trzeba także przeanalizować GmbH... Wiele banków wymaga dodatkowej odpowiedzialności prywatnej dla GmbH i oczywiście sprawdzają w tym celu również Schufę (przynajmniej).

Schufa nie jest przystosowana do takich specyficznych form i obecnie nie będziemy tego zmieniać.

ok dziękuję za informacje.

Główny/adres zameldowania? w biurze informacji gospodarczej powiedziano mi, że istnieją również adresy firmowe

więc co robić?

@KeinPlanHaber, na jakim pytaniu dokładnie Ci zależy? Na przykład, jakim jest adres Schufy we Wiesbaden?

Nie, czy możesz podać adresy firmowe w Schufie? Wtedy mój problem z adresem zostałby rozwiązany

Zadzwoń po prostu. Ponieważ z tego, co wiem, Urząd Miejski automatycznie przekazuje nowy adres podczas przeprowadzki/przeprowadzki do nowego miejsca zamieszkania. Jeśli przeprowadzkę przeprowadza się w ciągu 3 lat, w dalszym ciągu można zobaczyć poprzednie adresy w raporcie kredytowym, na przykład w Schufa.

Napisany przez Agio
Jestem jakoś na poziomie 98% od zawsze, ale tak naprawdę nigdy nie zrobiłem nic, co mogłoby to obniżyć do 100 ... dziwne to trochę.

Napisany przez brainy
Wynik określa prawdopodobieństwo braku problemów z płatnościami.

Więc 100% oznacza brak problemów.

Naprawdę nikt nie ma 100%. Kiedyś widziałem kogoś, kto miał wynik 99,97% w Schufa Score.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata