Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Obliczenia zwrotu z inwestycji w mieszkania?

Napisany przez justliving
Cześć drodzy forumowicze,

razem z moją żoną poszukujemy mieszkania na sprzedaż, aby je wynajmować. Codziennie pojawia się pytanie o potencjalny zwrot z oferowanych mieszkań. Ponieważ ciągle wpisujemy podobne obliczenia zwrotu do kalkulatora w telefonie (a potem jeszcze raz wpisujemy je w Excelu), zaczęliśmy zastanawiać się, jak można to upraszczać i standaryzować? Następnie wpadliśmy na pomysł stworzenia małej aplikacji internetowej na użytek własny.

Jak wy obliczacie te zwroty? Używacie Excela, jakiegoś kalkulatora online czy starego, dobrego kalkulatora? Jak obliczacie zwroty i jak często to robicie (dziennie/tygodniowo/miesięcznie)?

Bardzo chętnie poznam Wasze opinie na ten temat.

Z góry dziękuję za odzew,
Pozdrawiam, justliving

Napisany przez florianmeier
Robię to w swojej głowie. Ta aplikacja, którą mam od podstawówki, nazywa się Mówiąc krótko V1.0.

@florianmeier Dziękuję za Twoją odpowiedź :-) Czy mogę zapytać, jak dokładnie obliczasz zwrot z inwestycji? Czy zapisujesz gdzieś stopy zwrotu, aby potem je dalej filtrować? Pozdrowienia justliving

Napisany przez florianmeier
Zupełnie normalne jako wielokrotność rocznego czynszu netto, nie zajmuję się mieszkaniami własnościowymi, ponieważ zazwyczaj mają niski zwrot z inwestycji. W przypadku mieszkań własnościowych nie można podejmować decyzji inwestycyjnych samodzielnie, zarządca niesie dodatkowe koszty i komplikuje wiele spraw, przez co staje się to drogie.

Okej! Dziękuję za Twoją odpowiedź - @florianmeier

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata