Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Najlepsza możliwość lokowania kapitału?!?!

Napisany przez ThommsoN
Cześć Mam pytanie do osób dobrze znających się na finansach... Zamierzam zawrzeć pewną umowę oszczędnościową, ale nie wiem dokładnie jak/najlepiej gdzie/co będzie najlepsze! Mój plan: Początkowa wpłata około 5000€ Okres trwania około 5 lat Miesięczna kwota oszczędności około 300-500€ Wpłaty i miesięczna kwota oszczędności w 100% bezpieczne, czyli wszystko, co wpłacę, na pewno nie zostanie stracone. W razie potrzeby możliwość spokoju z miesięcznymi kwotami, ewentualnie pieniądze powinny być dostępne w ciągu 1-3 miesięcy (przed zakończeniem umowy). Cel: Najwyższy możliwy zwrot z inwestycji Byłoby świetnie, gdybyście mogli mi podać kilka wskazówek odnośnie możliwości, które pasują do tego schematu. Dzięki z góry

Napisany przez ThommsoN
Naprawdę nikt nie może mi pomóc???

Napisany przez chartanalyser
Cześć, Obligacje są bezpieczne. Ale dokładnie nie wiem, jak to wszystko działa. Ostatnio ich zwrot wynosił około 5%, jeśli się nie mylę. Nie jestem pewien, ponieważ na rachunku oszczędnościowym otrzymuję tyle samo i mogę z niego w każdej chwili skorzystać. Ale zawsze można się dowiedzieć więcej. Jeśli chodzi o zwrot, jestem bardzo zadowolony z mojego funduszu hedgingowego na dachu. Jednak kwoty oszczędności tam nie są gwarantowane. Moim zdaniem są one jednak bezpieczniejsze niż w przypadku funduszu akcyjnego. Zwrot wynosił około 11,4% w 2006 roku i około 16% w 2007 roku. Niestety, rok 2008 nie był tak udany z powodu kryzysu finansowego. Ale jak już wspomniałem, jestem bardzo zadowolony z mojego funduszu hedgingowego.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli szukasz bezpiecznej lokaty i zadowolisz się wzrostem o 2-3% tygodniowo, mam coś dla Ciebie. Wszystkie wpłaty są zabezpieczone prawdziwym złotem, firma nigdy nie odnotowała strat, a minimalna wpłata to 5000 €.

Napisany przez habari
Możesz na przykład założyć plan oszczędnościowy na funduszach. Inwestycja w Fundusze inwestycyjne jest opłacalna przy okresie inwestycji wynoszącym co najmniej 5 lat. Ponieważ dążysz do osiągnięcia jak najwyższej stopy zwrotu, polecam zrealizowanie inwestycji za pośrednictwem wolnego pośrednika funduszy w internecie. Ci dostawcy oferują największe rabaty przy zakupie funduszy. Prawie zawsze dostępne są tam fundusze z 100% rabatu na zakup, czyli bez opłaty początkowej. To automatycznie przynosi wyższą stopę zwrotu. Sprawdź stronę internetową fondsshop-vergleich.de. Znajdziesz tam nie tylko porównanie pośredników oferujących najlepsze warunki, ale także przydatne wskazówki dotyczące funduszy inwestycyjnych.

Napisany przez Dasdi1970
Cześć! Jak już wspomniałem w innym poście: Współpracuję z firmą zarządzającą majątkiem, która osiąga bardzo atrakcyjne stopy zwrotu. Możliwe są jednorazowe i ratalne płatności. Możliwe są również odroczenia płatności i częściowe wypłaty. Pieniądze są przechowywane na TWOIM koncie. Co do wyników, powiem tylko, że w 2008 roku osiągnięto ponad 12% stopę zwrotu netto. Chętnie prześlę dokumentację. Jeśli jesteś zainteresowany, po prostu daj znać...

Napisany przez ADMCI4
ThommsoN pisze: Cześć Mam pytanie do osób dobrze znających się na finansach... Planuję zawarcie pewnego rodzaju umowy oszczędnościowej i nie wiem dokładnie jak/najlepiej to zrobić! Mój plan: Wpłata początkowa około 5000€ Okres trwania około 5 lat Miesięczna kwota oszczędności około 300-500€ Wpłata i miesięczna kwota są w 100% pewne, czyli wszystkie moje wpłaty na pewno nie zostaną utracone. W razie potrzeby możliwość spokoju z miesięcznymi kwotami, a w razie potrzeby pieniądze mogą być dostępne w ciągu 1-3 miesięcy. (Przed zakończeniem umowy) Cel: Maksymalna możliwa stopa zwrotu Byłoby super, gdybyście mogli mi dać kilka wskazówek dotyczących możliwości, które pasują do tego ramienia czasowego. Z góry dzięki
To zależy od Ciebie i Twojego podejścia. Chodzi o to, czy chcesz aktywnie działać przez te 5 lat, czy też chcesz mieć spokój przez ten czas, czyli poczucie bezpieczeństwa, że nie musisz martwić się o swoje oszczędności. Jeśli planujesz tu i ówdzie trochę działać, powinieneś nie lokować swojego kapitału tylko w jednym miejscu, ale w kilku. Dzięki temu po 5 latach możesz zrobić z tego znacznie więcej. Na przykład możesz zainwestować 500 lub 1,000 w taki sposób, że podwaja się on w ciągu roku. Następnie ponownie zainwestujesz 500 lub 1,000 w dwóch innych tego typu lokatach. Resztę możesz ulokować na koncie oszczędnościowym. Nawet jeśli jedno z tych trzech lokat splajtuje, nadal będziesz mieć pozostałe dwie. A te w ciągu roku zarobią dla Ciebie więcej niż oszczędności plus kapitał stracony.

Napisany przez JuergenB
Idealnym wyborem byłoby Home - Sparer-Gilde, Najwyższa stopa zwrotu dla małych inwestorów ! Pozdrowienia, Jürgen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata