Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Problem z LBS

Napisany przez macinally
Cześć wszystkim, mam następujący problem z LBS: Mała umowa oszczędnościowa w wysokości 17000 € jest gotowa do alokacji. Zabezpiecza ona kredyt hipoteczny w tej samej wysokości w Sparkasse. Jednak termin związywania oprocentowania kredytu kończy się dopiero w 03/2018. Chciałbym wpłacać dalej do końca okresu związywania oprocentowania. Z kwotą niskich wpłat nigdy nie osiągnę łącznej kwoty umowy oszczędnościowej. Teraz LBS twierdzi, że moje prawo do kredytu nie może być już utrzymywane bezpłatnie. Za dalsze utrzymanie, obciążą mnie zrównoważeniem oprocentowania w wysokości około 16 € miesięcznie. Odpowiada to dokładnie oprocentowaniu zgromadzonego kapitału umowy. Czy ta procedura jest zgodna z prawem? Jeśli tak, jakie inne możliwości mam? Z góry dziękuję. Pozdrowienia Mac

Re: Problem z LBS

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy przydział umowy oszczędnościowo-budowlanej oznacza, że możesz od razu skorzystać z tej umowy oszczędnościowo-budowlanej. W mojej ocenie możesz dalej dokonywać wpłat w ramach sumy oszczędnościowej do 2018 roku.
Natomiast kredyt budowlany nie musi być stale dostępny. Ważne jest, co dokładnie LBS pisze do Ciebie na temat tych 16 euro. Czy masz to na piśmie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata