Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zażądaj zwrotu wypłaconych odszkodowań odszkodowawczych.

Napisany przez glamau
Cześć,
w 2009 roku częściowo spłaciłem umowę oszczędności budowlanych i musiałem zapłacić 4 500 euro odszkodowania za przedterminową spłatę;
w 2013 roku całkowicie spłaciłem umowę w ramach refinansowania w innym banku i musiałem zapłacić kolejne 4 000 euro, aby wyjść z umowy.

Już w 2013 roku poprosiłem o szczegółowe zestawienie, aby ewentualnie samemu sprawdzić poprawność obliczeń odszkodowania za przedterminową spłatę - tego zestawienia nie otrzymałem.

Umowa oszczędności budowlanych pochodzi z 1997 roku, a kasa oszczędności budowlanych twierdzi teraz, że wtedy nie obowiązywało prawne wymaganie dotyczące pouczenia o odstąpieniu, dlatego nie zostało to uwzględnione w umowie.
Dziwne, w karcie oszczędności budowlanych z 1997 roku było pouczenie o odstąpieniu.

Zakładam, że sprawa z pouczeniem o odstąpieniu mnie nie przesunie naprzód.

Ponadto odszkodowanie z 2009 roku wydaje się być przeterminowane.

Teraz mam następujące pytania,

Czy istnieje możliwość odstąpienia lub inna możliwość, jeśli odszkodowanie za przedterminową spłatę w latach 2009 i 2013 zostało zbyt wysoko obliczone?

Jakie możliwości ma pożyczkobiorca, jeśli odszkodowanie za przedterminową spłatę zostało zbyt wysoko obliczone?

Czy istnieje prosta dla laika możliwość sprawdzenia, czy odszkodowanie zostało poprawnie obliczone?

Dziękuję za pomoc.

Re: Zażądaj zwrotu wypłaconych odszkodowań odszkodowawczych.

Napisany przez 3eugh
Dotyczące odwołania umów pożyczek: patrz moje podpisy. (brak reklam - tutaj linki do forum i różnych zewnętrznych źródeł informacji)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata