Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy ta Schufa umożliwia finansowanie budowy?

Napisany przez Crashed92
Witam, planujemy z rodzicami rozpocząć finansowanie budowy w kwietniu 2016 roku.

Będziemy budować Dom dwurodzinny z dwoma oddzielnymi mieszkaniami po 125m2 każde (lokalizacje mieszkań są oddzielone prawnie).

Chciałbym poznać Państwa opinię, czy otrzymam kredyt w wysokości 240.000€ (mieszkania zostaną spłacane oddzielnymi finansowaniami - ja spłacam za swoje mieszkanie, a moi rodzice za swoje), przy moim obecnym wskaźniku w Schufa (wkrótce załaduję zdjęcie).

Posiadam kapitał własny w wysokości 40.000€.

Co do mnie, mam 23 lata, pracuję na stałe od 6 lat w dużej firmie (Liebherr), a moje miesięczne dochody wynoszą 2.350€ netto.

Napisany przez 6Bankkaufmann
No dobrze, proszę załadować swoje dane z Schufy, abyśmy mogli je przejrzeć.

Napisany przez NaTwoim13
Nie wysyłajcie tutaj swojego raportu z Schufy. Skontaktujcie się ze mną prywatnie, chętnie udzielę Wam oceny.

Napisany przez Daukind
Jaka jest zła strona wysyłania do Schufa anonimowych danych podstawowych? Oczywiście... możesz stracić pewną okazję biznesową. Czy opłacasz prowizję operatorowi tego forum?

Napisany przez NaTwoim13
@Daukind

Jesteś jednak bardzo ciekawy, co chcesz zrobić z informacjami od Schufa? Myślisz, że możesz pomóc autorowi wątku, czytając to?

Dlaczego miałby on się męczyć, cenzurując wszystko, nawet między wierszami numery umów itp., skoro może po prostu udostępnić to ekspertowi w całości i szczerze mówiąc, dlaczego miałby publicznie zamieszczać informacje z Schufa??

Daukind, Twoje posty zawsze miały niski poziom, nigdy nie pomagały.

To, co Ci jednak uznaję za dobre, to to, że martwisz się o moje dochody, to miłe, ale niepotrzebne. Bądź pewien, że sobie poradzę

Napisany przez Daukind
Czy Viveau to coś w stylu Nivei? I albo używaj ty, albo pan/pani. Oba razem w jednym wpisie jest bardziej mylące.
Tak agresywnie, jak jest tutaj wykorzystywane internetowe forum jako platforma pozyskiwania klientów, może faktycznie martwić się o dochody...

Napisany przez NaTwoim13
Chciałem w kontekście twojej oceny i uczucia nie mówić o poziomie! Przy Ostrzeżenie o ironii zwyczajnie lepiej pasuje do ironii. Przecież nigdy nie traktowałem cię poważnie, nigdy nie brałem ciebie i twoich postów na poważnie! Nie sądzisz poważnie, że zacząłbym to tak niezdarnie, przeczytaj moje wpisy od prawie 6 lat, a powiem ci, z wsparcia, kompetencji i pomocy w ciągu tych lat doskonale wypracowano także biznes. Czy powinniśmy to odrzucić, nie wspierać konsumenta?

Napisany przez Daukind
To jednak nie jest miłe z Pana/Pani strony. Czy wie Pan/Pani, co naprawdę jest okropne? To, że traktuję Pana/Pani wpisy naprawdę poważnie, lub że sądzę, iż większość z nich mówi Pan/Pani całkiem poważnie. Byłoby wspaniale, gdyby to głównie była satyra. Natomiast dziwne jest, dlaczego wielokrotnie (cenne? cóż, nie dla każdego) traci Pan/Pani czas na reagowanie na posty, które i tak nie są traktowane poważnie.

Napisany przez NaTwoim13
Sam wpis traktuję bardzo poważnie, ale nie osobę, która go pisze. Mówiłem o tym, że nie biorę cię poważnie, a czas oczywiście sobie biorę, nie można tylko wybierać rodzynek. Może jeszcze jedno, czasem też publikuję coś ofertując siebie! Dlatego, aby inni czytelnicy też mogli przeczytać moje zdanie, między innymi teraz to, że dane osobiste dotyczące kredytowej historii nie powinny być publikowane tutaj, lepiej by było przekazać je przez prywatną wiadomość. W innych przypadkach chętnie skorzystam z prywatnej korespondencji. Więc będę nadal oficjalnie zamieszczał informacje nieoficjalne, aby forum pozostało ogólnie pouczające. Tym samym również ci, którzy tylko czytają, będą otrzymywać informacje.

Napisany przez Crashed92
To jest raport informacji kredytowej Schufa.
Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Z wynikiem poniżej 90% w Bankach 2.0 normalne finansowanie hipoteczne nie jest niemożliwe, ale nie jest to klasyczne podejście. W tej sytuacji warto dokładnie wiedzieć, co planujesz.

Napisany przez Daukind
Czy w informacji są uwzględnione zakończone negatywne zdarzenia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata