Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Emigracja pomimo długów kredytowych, proszę o poradę.

Napisany przez Alexander2016
Cześć drogie forum finansowe,

Mam nadzieję, że może mi świadczyć pomocą. Od lutego 2015 roku jestem razem z moją dziewczyną i teraz, spontanicznie w lutym 2016 roku, przeniosę się do Afryki do niej. Niestety mam nadal bardzo dużo kredytu w moim banku. Porozmawiałem już z kilkoma przyjaciółmi i otrzymałem różne propozycje dotyczące sposobu postępowania i mam nadzieję, że może podzielicie się swoją opinią na ten temat.

Propozycja 1. Powinienem ogłosić upadłość konsumencką. kredyt wynosi ponad 25000 €.

Propozycja 2. Powinienem porozmawiać z moim bankiem, zapytać, czy mogą mi udzielić odroczenia spłaty kredytu na 6-12 miesięcy, aż się zadomowię w Afryce i będę mógł spłacać kredyt dzięki nowej pracy tam. Albo czy mogą mi na razie naliczyć tylko odsetki, aby nadal zarabiać, ale żebym nie musiał spłacać pełnej miesięcznej kwoty, dopóki nie będę mógł ponownie płacić dzięki pracy.

Propozycja 3. Jeśli mój bank nie zgodzi się mnie wesprzeć, zostanie mi tylko postawić na swoim. Powiedzcie mi, co mam powiedzieć mojemu bankowi, aby być może bardziej współpracowniczym, czyli zanim nie dostaną nic, żeby dali mi szansę, abym mógł ponownie regularnie płacić.

Proszę, źle mnie nie zrozumiejcie, nie szukam tutaj obejścia moich długów, sam je spowodowałem i jestem gotów je spłacić. Ale czy sądzicie, że bank zgodzi się na rozmowę przy takiej sumie kredytu? Wiem, że mogę się tego dowiedzieć tylko rozmawiając z moim bankiem. Tylko boję się, że jeśli opowiem im o mojej sytuacji, bezpośrednio zamrożą moje konto albo coś w tym stylu. Chcę w końcu, aby obciążenia do czasu specjalnego wypowiedzenia wszystkich moich umów, jakie mam wtedy jeszcze aktywne, były możliwe, a nie pojawił się tam nagle jakiś problem, ponieważ kredyt jest jedynie w moim banku, a wszystko inne jest nadal opłacane jak zawsze.

Z góry dziękuję, chętnie odpowiem na Wasze pytania, jeśli przekazałem zbyt mało informacji.

P.S.: Moja dziewczyna oczywiście ma stałą pracę i nie obciążam jej swoją początkową obecnością bez pracy. Tylko koszty kredytu nie powinny jej obciążać.

Pozdrowienia,
Aleksander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata