- pt sty 01, 2016 6:55 pm
Hej, nazywam się Fabian, mam 21 lat i właśnie uczę się zawodu. Od przyszłego miesiąca mam wszystko ubezpieczone, co będzie kosztowało mnie około 40€ miesięcznie, czyli ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, częściowo opieka zdrowotna, a po ukończeniu nauki będzie to kosztować około 73€. Odpowiedzialność cywilna i ubezpieczenie mieszkania prowadzi moja dziewczyna, z którą mieszkam. Moim zdaniem mam wszystko, co niezbędne, a tak naprawdę nie ma 100% gwarancji. Tak czy inaczej, mam jeszcze 4400€ na książce oszczędnościowej bez żadnych odsetek i chcę ją koniecznie zlikwidować. Ponieważ jestem młody i mam zamiar kupić samochód po ukończeniu nauki (3 lata, od sierpnia 2015 roku), prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem będzie lokata terminowa. Jestem też otwarty na inne pomysły. Co możecie mi polecić? Gwarantowane oprocentowanie zawsze brzmi pięknie, ale realistycznie spada ono po 1,25% od VW Fincance itp. do 0,3%. Czy istnieją obecnie dobre oferty, które przeoczyłem? Czy istnieje stałe oprocentowanie bez gwarancji, z ustalonym oprocentowaniem? Być może użyłem złych słów kluczowych. Będę wdzięczny za pomoc. Szczęśliwego Nowego Roku!
Pozdrowienia, Fabian
Pozdrowienia, Fabian