Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bank pisze do zmarłych dziadków w sprawie informacji dotyczących ochrony depozytów.

Napisany przez KeinPlanHaber
Krótkie hipotetyczne pytanie: Czy tytuł, czyli stare długi, może być powodem?
A czy mogę zostać wzięty na karę... mimo że nigdy nie nastąpiła zmiana w tytule?
Czy istnieje przedawnienie dla zmiany w tytułach?

Re: Bank pisze do zmarłych dziadków w sprawie informacji dotyczących ochrony depozytów.

Napisany przez brainy
Czy spadek został odrzucony?

Napisany przez KeinPlanHaber
Oczywiście, dlatego zadaję pytanie. Nie miałem pojęcia o żadnych długach... ale... cóż... Niemcy właśnie. Trzeba zawsze uważać.

Napisany przez brainy
Jeśli już od dłuższego czasu są martwi, to raczej nie.

Jako spadkobierca możesz po prostu pójść i zapytać.

Napisany przez Jehan
Cześć,

jako spadkobierca powinieneś być poinformowany o istnieniu długów w chwili przejęcia spadku - czy coś mi umknęło?

Jehan

Napisany przez brainy
@Jehan

Życie nie jest takie proste. Nikt nie musi!

Napisany przez Jehan

@Jehan

Życie nie jest takie proste. Nikt nie musi!

Naprawdę? Jaki zarządca spadku wyda spadek, jeśli nie wszystkich spadkobierców znaleziono / jest obecnych? Dwa lata temu musieliśmy skomplikowanie zdobyć akt zgonu sprzed 20 lat z Australii, aby udowodnić, że jeden z spadkobierców faktycznie nie żyje, a nie został tylko pominięty...

Jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata