Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy istnieje możliwość wydajności majątkowej bez dopłaty pracodawcy i przy wysokiej pensji brutto?

Napisany przez MachtMichSmart
Cześć wszystkim,

Mój pracodawca nie płaci świadczeń mających wartość majątkową, a mój dochód podlegający opodatkowaniu jest zbyt wysoki, aby otrzymać państwowe wsparcie (np. dodatek pracowniczy lub premię na budowę mieszkania).

Mimo to moi rodzice nalegają, abym każdego miesiąca przelewał 40 euro z mojej pensji na moje konto oszczędnościowe na cele mieszkaniowe. Twierdzą, że będę musiał zapłacić mniej podatków od tego kwoty.

Czy to prawda? We wszystkich artykułach online o świadczeniach mających wartość majątkową zawsze tylko mówi się, że są one opłacalne, gdy pracodawca coś płaci, lub przynajmniej można skorzystać z państwowego wsparcia.

Dziękuję za pomoc

Re: Czy istnieje możliwość wydajności majątkowej bez dopłaty pracodawcy i przy wysokiej pensji brutto?

Napisany przez uwehaensch
VL będą przekazywane z Twojej wypłaty netto, dzięki czemu nie oszczędzasz na podatkach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata