Re: Zapytanie dotyczące możliwości finansowania inwestycji w obiekty inwestycyjne.
Napisany przez kalle_pohl -
- pn sty 11, 2016 11:02 am
Witajcie razem,
w ostatnich tygodniach poświęcam więcej uwagi inwestycjom w nieruchomości i mam tutaj pytanie do ekspertów:
- Czy można założyć, że im mniej własnego kapitału, tym lepiej!?
To było często słyszane stwierdzenie od inwestorów, którzy zakupili np. domy wielorodzinne i itp...
Co z kolei prowadzi mnie do kolejnego pytania:
- Czy można uzyskać finansowanie na 100% dla obiektu inwestycyjnego? Ponieważ im mniej, tym lepiej powinno idealnie pasować tutaj, jeśli uda się je całkowicie sfinansować, prawda?
Moja sytuacja finansowa wyglądałaby tak:
Dochód netto 3000€. Obecnie brak kosztów najmu, brak otwartych kredytów lub wpisów w rejestrze dłużników, umowa o pracę: bezterminowa)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
w ostatnich tygodniach poświęcam więcej uwagi inwestycjom w nieruchomości i mam tutaj pytanie do ekspertów:
- Czy można założyć, że im mniej własnego kapitału, tym lepiej!?
To było często słyszane stwierdzenie od inwestorów, którzy zakupili np. domy wielorodzinne i itp...
Co z kolei prowadzi mnie do kolejnego pytania:
- Czy można uzyskać finansowanie na 100% dla obiektu inwestycyjnego? Ponieważ im mniej, tym lepiej powinno idealnie pasować tutaj, jeśli uda się je całkowicie sfinansować, prawda?
Moja sytuacja finansowa wyglądałaby tak:
Dochód netto 3000€. Obecnie brak kosztów najmu, brak otwartych kredytów lub wpisów w rejestrze dłużników, umowa o pracę: bezterminowa)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam