Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Zapytanie dotyczące możliwości finansowania inwestycji w obiekty inwestycyjne.

Napisany przez kalle_pohl
Witajcie razem,
w ostatnich tygodniach poświęcam więcej uwagi inwestycjom w nieruchomości i mam tutaj pytanie do ekspertów:

- Czy można założyć, że im mniej własnego kapitału, tym lepiej!?
To było często słyszane stwierdzenie od inwestorów, którzy zakupili np. domy wielorodzinne i itp...
Co z kolei prowadzi mnie do kolejnego pytania:
- Czy można uzyskać finansowanie na 100% dla obiektu inwestycyjnego? Ponieważ im mniej, tym lepiej powinno idealnie pasować tutaj, jeśli uda się je całkowicie sfinansować, prawda?

Moja sytuacja finansowa wyglądałaby tak:
Dochód netto 3000€. Obecnie brak kosztów najmu, brak otwartych kredytów lub wpisów w rejestrze dłużników, umowa o pracę: bezterminowa)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Re: Zapytanie dotyczące możliwości finansowania inwestycji w obiekty inwestycyjne.

Napisany przez brainy
Jasne. Najlepiej zupełnie bez środków. Szlachectwo H4 w 5. pokoleniu. Co miesiąc wydaje się wszystko, a debet przekroczony, bo inaczej nic z posiadanych nieruchomości.

Zabawa na boku!

Jakie zabezpieczenia masz?

Reguła ogólna: Jeśli chcesz udzielić sobie kredytu, bank również Ci go udzieli.

Więc 20% własnych środków lub zastępcze zabezpieczenia powinny wystarczyć. Oczywiście mogą występować regionalne różnice.

Jeśli nie jesteś kompletnym niedołęgą inwestycyjnym: Przy obecnych stopach procentowych od pierwszego roku zapłacisz podatek dochodowy od swojego portfela nieruchomościowego.

Napisany przez kalle_pohl
Cześć Brainy,
myślałem, że historia z zmywaka do milionera przebiega dokładnie tak!

Żarty na bok,
zadałem to pytanie, ponieważ niektórzy mi to polecali.
Po prostu powiedzieli:
Im mniej własnych środków, tym lepiej dla ciebie, jeśli uda ci się to zrobić bez nich, jesteś geniuszem.
Mniej więcej to było brzmienie I nie chciałem w to wierzyć, dlatego zapytałem tutaj...

Własne środki na pokrycie kosztów dodatkowych zdecydowanie są dostępne. Moje pytanie było raczej ogólne.
p.s. Investitionsvollpfosten = TAK, nawet w 100%

Napisany przez BenniG
Oczywiście, im mniej wkładu własnego wnosisz, tym wyższe oprocentowanie banki będą wymagać od Ciebie za TWOJE pieniądze. To skutkuje tym, że zyski z Twojej inwestycji są mniejsze i nie musisz płacić tyle podatków.

Jednak wyższe zyski są lepsze niż płacenie mniejszych podatków.

To pytanie jest zbyt ogólne, nie ma jednej jednoznacznej odpowiedzi.

Ale jeśli osiągniesz zysk bez ponoszenia kosztów, zawsze jest to miłe...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Można również uzyskać pełne finansowanie inwestycji kapitałowej, jeśli pozostałe dane ramowe są odpowiednie (dobre dochody, brak długów...)

Napisany przez Jehan
Cześć,

zawsze zależy od indywidualnej oceny. W zależności od tego, jak dobrze się prezentujesz, jakie zabezpieczenia oferujesz itd., można również uzyskać pełne finansowanie. Czy ta ogólna zasada jest prawdziwa... to zależy. Na przykład, jeśli wynajmujesz nieruchomości, możesz odliczyć od podatku odsetki (koszty uzyskania przychodów) - tylko taki faktor, który może mieć znaczenie, ale nie musi.

Więc naprawdę zależy od konkretnego przypadku.

Jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata