Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Samochody nowe na finansowanie?

Napisany przez lolania
Cześć wszystkim,

moja mała kaczuszka odmówiła posłuszeństwa, i jakoś nie chcę już kupować używanego auta. Zastanawiam się, czy nie wziąć kredytu na nowe auto. Oczywiście nie każdy może sobie pozwolić na nowe auto i to jeszcze za gotówkę. Ale myślę, że mam dobre szanse. Nie mam żadnych innych długów, mam stałą pracę od kilku lat, a moje dochody są wystarczające do życia. Ale co byście zrobili - sfinansowali auto poprzez salon samochodowy czy wzięli kredyt w banku? Jeszcze nie sprawdzałem oprocentowania, ale czy salony samochodowe oferują lepsze stopy procentowe i gdzie mogę to ewentualnie sprawdzić?

Dziękuję za odpowiedzi.

Do zobaczenia

Napisany przez BenniG
Moje kondolencje dla ciebie i twojej kaczki :-(

Na jaką markę miałeś/z myślisz?

Czasami różni dostawcy oferują okresowe promocje z niższymi oprocentowaniami.
Przy zawieraniu umowy zawsze zwracaj uwagę, czy finansowanie wiąże się z dodatkowymi produktami, takimi jak ubezpieczenie kredytu.
W różnych bankach obecnie płacone są co najmniej 2,49% oprocentowania.
Czy chcesz zatrzymać samochód do momentu spłaty kredytu, czy też chcesz mieć opcję sprzedaży samochodu (z dowodem rejestracyjnym) w międzyczasie i krótkoterminowo?
Przy zakupie nowego samochodu są dostępne znaczne rabaty od ceny katalogowej. Istnieją różni pośrednicy, którzy mogą dostarczyć wskazówek.
Czas oczekiwania na nowy samochód może wynosić nawet rok, chociaż zazwyczaj trwa około 3 miesięcy.

Napisany przez Andy34
Cześć lolania. Moje kondolencje z powodu tej utraconej części Cooltur (kultury). Zazwyczaj nie można powiedzieć, że tam jest zdecydowanie lepiej niż tutaj. Chodzi mi o kredytodawców/banki itp. lub finansowanie samochodu w banku producenta. Na przykład Volkswagen Bank, Mercedes Bank itp. Powinieneś zapytać o warunki wszędzie tam, gdzie to możliwe, i równocześnie korzystać z kalkulatorów kredytowych, takich jak na przykład na stronie https://www.kreditrechner.net/fahrzeugfinanzierung.html, aby samemu się zorientować. Ale wydaje mi się, że mój poprzednik ma o wiele więcej praktycznego doświadczenia w tych sprawach niż ja. Mój sugestia dotycząca kalkulatora kredytowego jest zdecydowanie istotna, ponieważ moim zdaniem w każdej umowie kredytowej czy podobnych sprawach w życiu zawsze warto sprawdzać, czy obliczenia innych są poprawne. Jednak szybciej do celu dotrzesz, jeśli będziesz się trzymał mojego poprzednika, wydaje mi się. Ale ja należę do ludzi, którzy wolą samemu szukać informacji i samodzielnie załatwiać wszystko.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata