Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt modernizacyjny: doświadczenia, sugestie, pomysły?

Napisany przez RheinPirat
Ja i mój partner zakupiliśmy nieruchomość trzy lata temu. Po trzech latach i kilku modernizacjach (wewnątrz i na zewnątrz) w niewielkim zakresie finansowym (zawsze około 3 do 5 tysięcy na projekt), które wykonaliśmy samodzielnie, chcielibyśmy wziąć kredyt modernizacyjny, aby móc przeprowadzić większe zmiany budowlane (łazienka dla gości z prysznicem, nowa główna łazienka, nowa nawierzchnia dojazdu i ścieżki dojazdowe, a także wiata i szopa).

W Internecie już trochę się zorientowałem. Jednak chciałbym, abyście podzielili się z nami swoimi pomysłami na dobre opcje. Wiem, że nie istnieje idealne rozwiązanie dla wszystkich, ale kredyt z długim okresem spłaty i niskimi ratami byłby dobry. Ale na pewno każdy by tego chciał.

Jakie są więc możliwości? Co możecie polecić?

Na stronie internetowej Banku AFW jest kredyt 159, który umożliwia dostosowanie nieruchomości do potrzeb osób starszych, to taka forma kredytu, którą jeszcze nie do końca rozumiem. Tam podano kilka przykładów, co można zrobić z tym kredytem, ogólnie pasuje to do tego, co chcemy zrobić. Ale jak to interpretować: np. ścieżki do miejsca parkowania, zadaszenie dla pojazdu lub prysznic na jednym poziomie. Czy w takim razie tylko ta część jest wspierana (np. w łazience lub na drodze od podjazdu do miejsca postojowego) a reszta nie? Jak ma to działać, jeśli zlecimy firmie kompleksowe zadanie?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Rheinpirat,

z którego landu pochodzisz, jak wysoka będzie suma, kto jest pierwszym wierzycielem, jaka jest waluta i jaka jest wartość domu?

Napisany przez RheinPirat
Dziękuję bardzo.

- MV
- Szacowany średni zapotrzebowanie 30 do 35T
- Deutsche Bank
- Pozostały czas trwania 26 lat
- Rok budowy 1996, Dom szeregowy narożny, 135m2 powierzchni mieszkalnej, 480m2 działki)
- Wartość zakupu: 180T (tuż obok jedynej prawdziwej dużej miejscowości w MV, Rostock, z wzrostem liczby ludności, obniżonym poziomem bezrobocia)
- Obecna wartość: Trudno powiedzieć, kupiliśmy za 180T. Ale na pewno jest wart więcej. Ponieważ już całkowicie odnowiliśmy dwie kondygnacje (poza łazienką) (nowe podłogi, płytki itp., nowe drzwi (wysokiej jakości), dolną łazienkę dla gości całkowicie odnowiono, wiele zrobiono na zewnątrz (odnowiono i powiększono taras, postawiono 20-metrowy drewniany płot z osłoną wzrokową itp.), ponadto w tym samym czasie sprzedano narożny Dom szeregowy (tego samego sprzedawcy) naprzeciwko o mniejszej działce rok później za 20T więcej. W sąsiedniej ulicy sprzedano ten sam typ domu, ale nie narożny, lecz środkowy Dom z dużo mniejszą działką, za około 220T w tym roku.

Napisany przez NaTwoim13
Proszę wyślij mi e-mail, odpowiem na niego później. Nie mogę odpowiedzieć na twoją prywatną wiadomość z załącznikiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata