Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rozpoczęcie DayTradingu - pół-początkujący - Porada

Napisany przez FrazeColder
Hej Społeczności,

Przede wszystkim na wstępie!
Wiem, że można osiągnąć duże zyski na daytradingu, ale równie dobrze można ponieść straty. Jestem świadomy ryzyka i nie jestem osobą, która szuka szybkich pieniędzy dzięki reklamie BDSwiss!

Od listopada 2015 roku zajmuję się tradingiem.
Już 2-3 lata temu chciałem zacząć grać na giełdzie, ponieważ bardzo mnie to interesowało, ale przyznaję, że byłem jeszcze bardzo młody (15/16 lat) i absolutnie nie miałem pojęcia o wykresach. Jedyna rzecz, którą wiedziałem, to że gdy kurs rośnie, zarabiasz, a gdy spada, tracisz.

Jak dotąd nie czytałem żadnych książek o handlu na rynku Forex, ale obejrzałem kilka filmów na YT oraz przeczytałem kilka artykułów.

W listopadzie zacząłem handlować opcjami binarnymi, ponieważ widziałem pieniądze... (co było złe)
Jednak od początku listopada handlowałem na koncie demo, gdzie również radziłem sobie całkiem nieźle!
Kilka razy z rzędu poprawnie przewidziałem pozycję!

Wpłaciłem 10€, dostałem bonus 10€ i miałem zatem 20€. W krótkim czasie zrobiłem z tego 33€, ale również często spadałem, ponieważ w odróżnieniu od konta demo, tutaj emocje były obecne, co jest bardzo złe.
5 dni później spadłem do 0€ i od tamtego czasu nie ruszałem już opcji binarnych, ponieważ widzę teraz, że tak naprawdę jest to bardziej gra losowa, 60 sek.

Następnie odpuściłem handel, ale zainteresował mnie handel na rynku Forex!
W związku z tym teraz także założyłem konto demo. Mam jednak zamiar zacząć handlować na prawdziwe pieniądze niedługo (za 1-2 miesiące)!

Zanim to zrobię, chciałbym usłyszeć kilka porad od was, co o tym myślicie i co powinienem przeczytać lub się nauczyć. Mam też kilka pytań.
Nie chcę, żeby przytrafiło mi się coś takiego!
https://www.spiegel.de/wirtschaft/unt...a-1023799.html

1. Nie do końca rozumiem dźwignię. Dlaczego należy zacząć od najmniejszej dźwigni?
Moim zdaniem, ma sens korzystanie z największej dźwigni. Ponieważ broker odzyskuje swoje pieniądze, gdy moje znikają.

Przykład:
Stawiam 10€. Oznacza to 1000€ wolumenu transakcyjnego przy dźwigni 100:1.
Jeśli kurs tak się zmieni, że z 1000€ stanie się 990€, broker odzyskuje swoje pieniądze, a ja tracę 10€ i pozycja zostaje zamknięta.

2. Rynek jest dla mnie ogromny i nie do pomyślenia, co się tam dzieje w jednej milisekundzie jest niewiarygodne! Chciałbym uniknąć konieczności dopłaty pieniędzy i zadłużenia się!
Jak mogę się upewnić, że nie stracę więcej pieniędzy niż te, które wpłaciłem na brokera, np. 500€? Chciałbym mieć pewność, że nawet jeśli zaniosę transakcję i zanotuję stratę, maksymalnie co mogę stracić, to pieniądze na koncie brokera, a nie muszę dopłacać dodatkowych 1000€?

Będę wdzięczny za poradę i pomoc!
Pozdrawiam i Dziękuję!

Napisany przez e34520i
Cześć, przeczytałem twój post i chciałbym krótko podzielić się moimi doświadczeniami. Przez wiele miesięcy zajmowałem się day tradingiem oraz Forex Tradingiem i straciłem kilka tysięcy euro.
Mam interesującą alternatywę dla ciebie, z którą osobiście mam dobre doświadczenia. Możesz się jej przyjrzeć.
https://www.youtube.com/watch?v=aiBBE5AiAp0
https://www.beonpush.com/s/e34520i
Mogę sobie wyobrazić, że na początku będziesz bardzo sceptyczny. Ja też byłem. Jeśli jednak jesteś naprawdę zainteresowany, mogę przesłać ci mój link sponsorski, przez który możesz się zarejestrować i otrzymasz ode mnie bonus startowy, dzięki któremu możesz to wszystko wypróbować i zapoznać się z całością, nie inwestując własnych pieniędzy. Dlaczego jestem taki hojny? Cóż, ja również zyskuję na twoim członkostwie. Po prostu się zarejestruj!
https://www.beonpush.com/s/e34520i

Napisany przez FabianH
Nein, to nie jest poprawne!
To prawda, że możesz osiągnąć 990€ używając dźwigni 100, ale z dźwignią 100 możesz również stracić kolejne 990€!
Najpierw musisz przyjąć odpowiednią postawę i handlować tylko tymi środkami, których naprawdę nie potrzebujesz do życia. Sam handluję na Anyoption, to dosyć dobra platforma. Tutaj na Geldplus możesz przeczytać wszystko o Anyoption,
oprogramowanie jest bardzo przejrzyste i możesz handlować wszystkimi opcjami dostępnymi na rynku.

Napisany przez Walli
Zanim zaczniesz, koniecznie sprawdź, który broker jest dla Ciebie najtańszy (koszty transakcji), możesz to zrobić m.in. tutaj: www.online-broker.org

Następnie zarejestruj się na różnych forach poświęconych temu tematowi, aby się czegoś nauczyć. Nauka powinna teraz być Twoim priorytetem!

Sprawdź tutaj: odpowiednie fora i zdobądź tam darmową wiedzę - będziesz pamiętał moje słowa, ponieważ będą dla Ciebie bezcenne.

Napisany przez MagicMike
Cześć FrazeColder,

dlaczego w ogóle chcesz handlować parami walutowymi? Dlaczego nie zaczniesz na przykład od akcji? Tam przynajmniej masz rzeczywistą wartość.

Emocje prowadzą do strat - dlatego powinieneś stworzyć strategię handlową, która określi sygnały kupna/sprzedaży oraz poziomy stop loss i take profit.

Dopiero gdy ta strategia handlowa działa na koncie demo, możesz zacząć handel na koncie rzeczywistym.

Pozdrawiam

Mike

Napisany przez didi317
Cześć, na początku powinieneś poświęcić sobie czas na zgłębienie tematu tradingu. To nie jest łatwy obszar. Gdyby tak było, robiłby to każdy. Moja rada dla ciebie: Zacznij od handlu na koncie demo. Bezpośrednie rozpoczęcie handlu na prawdziwe pieniądze byłoby samobójstwem. Następnie stopniowo możesz zacząć handlować na prawdziwe pieniądze.

Kolejna rada dotyczy wyboru brokera. Istnieją ogromne różnice. Zawsze zależy to od tego, jakie dokładnie produkty chcesz handlować, niektórzy brokerzy mogą zniweczyć twoje zyski swoimi opłatami. Kilka miesięcy temu natknąłem się na stronę o nazwie Brokerdeal.de. Zauważyłem, że tam wszystkie fakty są wymienione, a przede wszystkim można zobaczyć opinie klientów. Myślę, że może to pomóc.

Pozdrawiam

Napisany przez bobodda
Czytaj: Jesse Livermore - Gra o wszystko.

Najpierw handluj bez rozliczenia marży. (Brak możliwości dodatkowych wpłat).

Nauka systematycznego myślenia i zastanów się ZANIM określisz swoje punkty wejścia i wyjścia w przypadku pozytywnym lub negatywnym.
(Bądź zabezpiecz pozytywne wyniki poprzez nowe punkty wyjścia).

Głównym słowem w tradingu jest zarządzanie pieniędzmi.

Teoretycznie można też działać zupełnie dziko z ogromnym ryzykiem.
Wszystko w zdrowych relacjach do majątku lub kapitału tradingowego.

Postawić 1% kapitału na jedną kartę, jeśli mogę osiągnąć zysk 10% (dziesięciokrotny)? Dlaczego nie.
Czy powinno się to zrobić z 100% kapitału? Nie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata